Drie meter onder nul [recensie]

Op een dag besluit ze: ik word moordenares. Ze kiest haar slachtoffer. Ze beraamt de moord. Ze laat niets aan het toeval over. En ze heeft al helemaal geen medelijden.

Geduld is een schone zaak voor een jager. Ze lijkt een onschuldige jonge vrouw: een uiterst succesvol IT-specialist, onafhankelijk, zelfverzekerd, intelligent en mooi. Maar ieder mens heeft een duistere kant. Op een mistige donderdag in november verandert alles. Die dag besluit ze: ik word moordenares. Waarom neemt ze deze beslissing?

Recensie
Op een dag besluit ze: ik word moordenares“, zo begint het persbericht over het boek Drie meter onder nul. Ik ben meteen geïntrigeerd, zoals ik altijd ben wanneer ik geconfronteerd word met informatie over mensen die dergelijke keuzes maken. Dexter, ook ‘zo iemand’…

Dexter: een goede psychopaat?

Ik heb me lang afgevraagd wat het over mij zei, dat ik van “gruwelijke” boeken houd, van boeken waarin psychopaten de meest nare dingen doen. Inmiddels weet ik dat het mijn eigen angst is voor het verborgen duistere in sommige mensen. En ik wil graag begrijpen wat deze mensen drijft, voor zover dat te begrijpen is…

 

De hoofdpersoon in Drie meter onder nul begint met moorden op een bepaald moment in haar leven. Ze besluit het, en gaat het doen. Ze heeft een goed uitgewerkt plan, een bepaalde volgorde en bepaalde slachtoffers die ze een voor een op een niet bepaald frisse manier ombrengt.

Door terugblikken op haar jeugd en op haar leven voordat ze geadopteerd werd, wordt zowel duidelijk waarom ze bepaalde personen vermoord, maar ook hoe het kan dat ze daartoe in staat is. Het boek is prachtig opgebouwd en intrigeert vanaf de eerste bladzijde.

 

Inhoudelijk wil ik er niet meer over kwijt, dit boek moet je zelf lezen! Bijzonder is ook dat de hoofdpersoon een vrouw is. Meestal, in boeken en films, maar ook “in het echt” zijn moordenaars mannen. En ook bij dit boek is er een dubbel gevoel. Kun je, omdat je de drijfveren van de hoofdpersoon begrijpt, begrip hebben voor wat ze doet? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening hierover….

Drie meter onder nul – Marina Heib
Paperback, 286 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De laatste getuige – thriller door Liv Constantine

Liv Constantine is een schrijversduo: twee zussen (Lynne en Valerie Constantine) die samen boeken schrijven. …