Strijkkralen voor knutsel-prinsessen

Screenshot 2014-12-01 at 13.59.48Strijkkralen. Een bron van eindeloos knutselplezier bij ons. Net zoals klei en speelmais wordt ook de doos met strijkkralen regelmatig te voorschijn gehaald en worden er voorbeeldjes nagemaakt. Mooi om te zien dat kinderen gedurende langere tijd geconcentreerd met iets bezig kunnen zijn wanneer ze iets leuk vinden!

En hoe leuk is het wanneer er een hartje, of een bloem klaar is, en na het strijken aan oma gegeven wordt. Een eigengemaakt cadeau is altijd leuk, om te geven en om te krijgen!

Strijkkralen zijn niet zomaar leuk speelgoed. Ze zijn -zoals gezegd- goed om de concentratie en het doorzettingsvermogen van je kind ongemerkt te stimuleren. En ook het omgaan met frustratie is hier in huis iets wat goed geoefend wordt wanneer de strijkkralen op tafel staan! Het duurt een poos voor je een wat groter project klaar hebt en daarbij kan er soms iemand tegen de tafel stoten waardoor er deels opnieuw begonnen moet worden….

Screenshot 2014-12-01 at 13.58.31

Maar, het is vooral leuk. Leuk om te zien hoe uit allerlei verschillende kleuren kralen, uiteindelijk een mooie vorm of figuur ontstaat. HAMA heeft een heleboel mooie dozen, voor aangename prijzen, met kant-en-klare voorbeelden en de kralen in de juiste kleur bij elkaar. Voor mijn eigen prinsesje was het natuurlijk één groot feest om juist de “prinsessendoos” te mogen bekijken!

Screenshot 2014-12-01 at 13.59.06

Ongeveer 4000 kraaltjes in een heleboel vrolijke kleuren, en vooral veel roze….. En dan nog Disney prinsessen als voorbeeld ook! Wanneer dat niet motiverend werkt? Mijn dochter ging direct aan het werk, uiteraard met Doornroosje, die heeft tenslotte een roze jurk! Vanwege loslopende broers & enthousiaste hond hebben we een speciaal hoekje voor haar gemaakt waar ze haar project tijdelijk kan laten liggen zonder dat het kapot gaat. Want dit is een project wat wel een aantal sessies geduld vraagt. Des te trotser zal mijn dochter straks zijn op het eindproduct!

Deze aantrekkelijke doos “Hama Strijkparels Princess Gift Box” is nu met korting bij Fun.be te bestellen. Klik hier om direct naar de aanbieding te gaan >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …

Share
Share