Tijdbom

tijdbomVernieuwde versie van de Tijdbom! Maak de bom onschadelijk binnen de tijd! Beweeg je zo snel mogelijk door een web van draden. Maar pas op, raak je de draden aan dan tikt de tijd nog sneller weg…

Maak de bom onschadelijk voordat het te laat is! Voor 2 of meer spelers. 

Recensie:
Tijdbom, klinkt als een heel uitdagend spel en inmiddels kan ik vertellen dat het dat ook is. Een leuke combinatie tussen behendigheid en snelheid. Want als je niet snel genoeg bent gaat de bom af…

IMG_0529Maar ook moet je heel behendig en flexibel tussen de lazerstralen (draden) door kruipen. Als je een draad raakt gaat de zoemer en verlies je tijd.

Als je de doos van het spel open maakt tref je de bom met een sensor-klem, 4 klemmen en een klem met een draadhaspel met 10 meter draad. Daarnaast bevat het spel 8 objectkaarten en 2 speciale kaarten.

De eerst keer was het even zoeken om de juiste opstelling te maken, vooral de eerste klem die na de sensorklem komt moet op de juiste hoogte ten opzichte van de sensorklem hangen. Als dit niet goed zit werkt de sensor namelijk niet. Vervolgens kun je de andere klemmen ophangen en het draad gaan spannen. Leuk aan het zelf uitzetten van het spel is dat je de moeilijkheidsgraad hiermee zelf kunt bepalen.

IMG_0539  IMG_0530

IMG_0531De objectkaarten leg je op de grond, het is de bedoeling dat degene die het spel speelt deze kaarten op zijn of haar weg naar de bom opraapt. De speciale kaarten werken met een app die je kunt downloaden op je smartphone. Als je bij deze kaart komt krijg je een extra opdracht door de kaart met de telefoon te scannen. IMG_0543

Dit kan zijn een bom onschadelijk maken door de juiste draden door te knippen of het oplossen van een code. Dit houdt natuurlijk tijd op die je eigenlijk toch al niet hebt dus moet je dit zo snel mogelijk proberen op te lossen.

IMG_0535De Trotse Vader van onze kinderen mocht in natuurlijk als eerste de bom proberen onschadelijk te maken en ik moet zeggen dat het nog best een uitdaging was om binnen de tijd bij de bom te komen, alle kaartjes op te rapen en de extra opdrachten te doen. Ik denk dat we nog heel veel plezier gaan beleven aan dit spel.

tijdbom-speelgoed-van-het-jaar-recensie-copyright-trotse-moeders-13De makers van het spel geven aan dat het spel voor kinderen van af 7 jaar is, dit klopt in mijn ogen wel omdat het toch wat behendigheid vraagt om het spel op te zetten. Ook als je het nog nooit gedaan hebt moet je echt even goed de gebruiksaanwijzing door lezen om de snappen wat je moet doen.

Wij vinden het een leuk spel en zeker een aanrader. Het enige is dat het bij ons in huis even zoeken was naar bevestigingspunten voor de klemmen. Als de klemmen namelijk niet goed vast zitten dan lukt het niet om de draad strak te spannen of dan schieten ze los tijdens het spel.

Tijdbom
Spel, 7+, Identity Games
Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share