2013 and happy new you!

Ik wilde eerst een blog met kerst schrijven, heb namelijk nog steeds geen kerskaarten verstuurd. Voor een ieder die me kent weet dat je mijn kerstkaart kunt verwachten voor oud en nieuw. Door middel van mijn blog wilde ik eerst iedereen prachtige feestdagen wensen en een gelukkig nieuw jaar! Toen bedacht  ik me, ik hou mijn eigen oude traditie aan en ga niet via mijn blog mijn nog niet verzonden kaarten verontschuldigen. Dus zit ik hier achter mijn laptop een niet verontschuldigende blog te schrijven.

Kerst is voorbij en we maken ons op voor een nieuw jaar. Persoonlijk laat het kerst gevoel mij niet zo heel  snel los ik ben een lichtjesmens, kerstmarkten, kaarsjes, kou, wijntjes, glühwein, Christmas Carrolls in Vreeswijk mooie kerstfilms (o.a  scrooge ,  it’s a wonderful life en jawel the sound of Music) en de omschakeling bij het idee dat ik nog een compleet jaar moet wachten. Zonder dat er een of ander Zuid-Amerikaans volk zich met mijn einde gaat bemoeien, is de overlapping tussen kerst en oud&nieuw best wel raar. Onze kerstboom staat nog tot zeker tot 4 januari. Eigenlijk 6 januari want ook ik ben Zuid-Amerikaans (geen paniekzaaier, wel een drama Queen ;)) en dan wachten wij  totdat de 3 koningen langs zijn geweest. De piek op de boom symboliseert de Noorderster. Mooie gedachte. Dus mijn kerstboom blijft minstens nog twee weken na kerst staan. Echter Wham… Zeker niet hun laatste kerst, Chris Rea rijdt terug naar huis, Band AID vraagt zich nog steeds af of we weten dat het kerst is en John en Yoko zijn stil tot volgend jaar kerst 2013.

Echter in die overlapping periode van 27 december naar 31 december ga ook ik het hele jaar eventjes nauwlettend doornemen. Wat heeft 2012 mij gebracht? Mijn mooie zoon naar school, mijn prachtige dochter die het voortreffelijk doet en een genot is om van haar en hem te mogen genieten. Mijn mooie grote man die er onvoorwaardelijke elk jaar weer voor mij is, mijn rots, mijn vriend, mijn minnaar, mijn alles. Vriendinnetje getrouwd (met Mr Big), stoere Koen is geboren, een 12,5 jaar huwelijksfeestje van schoonzusje, mijn schoonvader die 70 jaar is geworden. En mijn eigen Mr Big die 40 jaar is geworden en die we met een verrassingsfeest heel hard hebben toegejuicht! En wat heeft 2012 mij nog meer gebracht? De “geboorte“ van mijn boek “welkom in de wereld van mama”, het mogen bloggen voor TrotseMoeders.nl, lezingen die ik heb gegeven. Allemaal geweldigen dingen! Ook heb ik 2012 gehuild; tranen van verdriet…

Wat heb ik geleerd van 2012? Blijf altijd jezelf, jaag je dromen achterna, geef liefde vreugd en plezier, verwacht niks van niemand en je zult de ware vrienden herkennen en vooral: tel je zegeningen! Keer op keer. Voor een ieder die mij blog leest: lieve mensen, familie en vrienden, ik wens jullie een spetterend, geweldig en GELUKKIG 2013!

Share

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Wauw, het is winter!

Vier met Roos en Mika de winter. De opa van Roos brengt zijn schapen naar …

Share
Share