Gekakel bij de kippetjes

Het dappere kippetje Karamel en haar grote broer Kukel redden een pikzwart katje. De andere kippetjes raken in paniek. Een zwarte kat brengt ongeluk. Dat weet iedereen. Het duurt niet lang of er gaat van alles mis in het grote kippenhok.

Recensie:
Wat als eerste opvalt aan dit boek is de vrolijke kaft met booskijkende kippen en een kat die onderaan de schommel hangt. Het brengt direct een lach op je gezicht terweeg. Mooie felle kleuren zijn gebruikt en de verdeling tussen tekst en verhaal per bladzijde is erg goed. De kleinere kinderen kunnen aan de hand van de tekeningen het verhaal goed volgen en het verhaal is op een goed te volgend manier geschreven voor kinderen die het lezen al een beetje onder de knie hebben. Ook zitter er uitdrukkingen in verborgen  zoals de zwarte kat brengt ongeluk, onder een ladder door lopen brengt ongeluk. Uiteindelijk loopt het goed af op een komische manier.

Gekakel bij de kippetjes – Christian Jolibois
Nederlands, Hardcover, Abimo
Bestel hier via Bol.com >>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …