Dolphin Tale 2 nu uit op DVD [recensie]

Screenshot 2015-02-24 at 15.57.58Het inspirerende verhaal van Winter is nog niet voorbij. Een paar jaar nadat zij een staartprothese kreeg verliest Winter haar draagmoeder, waarna ze alleen en verdrietig achterblijft. Ze wil met niemand praten, zelfs niet met haar beste mensenvriend, Sawyer. En erger nog, misschien moet ze wel weg uit haar aquarium, omdat dolfijnen volgens de regels in paren moeten leven. Wanneer Dr. Clay Haskett en zijn toegewijde team geen maatje voor haar kunnen vinden, lijkt het erop dat ze hun geliefde Winter zullen verliezen.

Recensie
De DVD begint met een korte terugblik op de eerste film over dolfijn Winter. Op zich niet nodig om de film te kunnen kijken, maar wel prettig voor degenen die het verhaal van Winter nog niet kennen, omdat het de tweede film in een content plaatst.

Beide films over dolfijn Winter zijn gebaseerd op het echte verhaal van deze dolfijn. Winter heeft geen staart en in het eerste deel krijgt ze een prothese. Dolphin Tale 2 laat zien hoe goed Winter hiermee om kan gaan en hoe inspirerend dit is voor bijvoorbeeld veteranen en kinderen met een prothese.

Screenshot 2015-02-24 at 16.39.56 Screenshot 2015-02-24 at 16.40.10 Screenshot 2015-02-24 at 16.40.29

De film laat ook zien hoe bijzonder dolfijnen zijn. Toen mijn kinderen kleiner waren, hebben we jarenlang een abonnement op Het Dolfinarium gehad, niet alleen omdat de kinderen het daar zo fijn vonden, maar omdat ik het zelf ook nooit beu wordt om het speciale gevoel te ervaren wat deze dieren me kunnen geven.

Ook deze film is indrukwekkend. Het maatje van Winter overlijdt (dit maakt de film wat minder geschikt voor hele jonge kinderen, hoewel het niet te emotioneel gebracht wordt, is het toch aangrijpend). Winter is daardoor enorm van slag en wil haar staartprothese niet aan, wat effect heeft op haar ruggengraat. Los van de schade die dat op termijn zal geven, mag een dolfijn volgens de wetgeving niet alleen in een bassin en de druk om een maatje te vinden is dus groot, anders zal Winter overgeplaatst worden.

Screenshot 2015-02-24 at 16.40.58 Screenshot 2015-02-24 at 16.41.38 Screenshot 2015-02-24 at 16.41.24

Los van dit (op waarheid gebaseerde) verhaal over Winter, worden ook de verzorgers en andere betrokkenen gevolgd. Dit is op een prettige manier gedaan, zodat het verhaal goed in evenwicht blijft. Ook voor een vrolijke noot wordt gezorgd, bijvoorbeeld door de pelikaan Rufus die voor menig schaterlach bij mijn kinderen heeft gezorgd.

Dolphin Tale 2 is een echte familiefilm om samen met de kinderen naar te kijken. Je zult er echt allemaal van genieten, de beelden zijn prachtig, het verhaal ook en aan het eind van de film zijn nog “echte” beelden van Winter en Hope te zien, wat met name voor kinderen helpt om in te zien dat het niet ‘zo maar een film’ is.

Dolphin Tale 2
Bekijk op bol.comDVD, 105 minuten, Warner Bros.
Bestel deze DVD hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …