Lichaam van de dood

Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is nadat zijn vrouw is vermoord, wordt Isabelle Ardery als zijn tijdelijke vervanger binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer een lichaam wordt gevonden op een begraafplaats in Stoke Newington, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is. Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken, moet zij toch eerst Lynley overtuigen terug te keren…

De zaak wordt er niet eenvoudiger op door enkele recente PR-flaters van de Londense politie die het zelfvertrouwen ernstig hebben ondermijnd. Isabelle staat onder constante druk van de media, en snel, misschien wel te snel, wijst ze dan ook een wel erg voor de hand liggende verdachte aan voor de moord.

Het onderzoek leidt Lynley en Havers intussen naar het natuurgebied New Forest. De oplossing lijkt te liggen in een geweldsdelict dat jaren geleden plaatsvond. Een zaak die een even tragische als schokkende afloop zal krijgen.

Recensie
Het is wel een doorbijter, deze lijvige roman van maar liefst 704 pagina’s. En hoewel elk detail wat ergens ter sprake komt van belang is in het verhaal, kreeg ik hier en daar toch het gevoel van langdradigheid. Wat onterecht is. Het verhaal zit verschrikkelijk knap in elkaar. De lezer moet goed opletten niet het geringste detail te missen, alles kan een aanwijzing zijn en is vaak ook een aanwijzing in deze ingenieuze thriller. Soms de verkeerde richting op, zelfs dusdanig dat de lezer paranoïde neigingen krijgt en werkelijk elke opgetekende personage gaat verdenken van de ergste misdaden. Dat hier en daar ook nog persoonlijke verhaallijnen de roman opsieren is prettig en maakt dat je je als lezer niet alleen maar bezig houdt met moord en doodslag, maar ook nog met de menselijke kant van het politiecorps en hun dagelijkse beslommeringen. Het maakt het verhaal invoelbaar en levendig, vanuit de beleving van de inspecteurs. Ook de karakterisering van de personages liegen er niet om en elke persoon die er iets toe doet, krijgt een volwaardige karakterschets mee. Aan de hand van enkele onschuldige details krijg je al snel een bepaald gevoel bij iemand, zonder dat het er al te dik bovenop ligt.

Een erg knap geschreven en heerlijk boek, die zeker een plaatsje verdient in de vakantie koffer. Voor thriller liefhebbers zelfs een absolute must .

Lichaam van de dood – Elizabeth George
Literaire thriller, paperback, 704 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Bella Italia
Tony&Susan
Matched

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share