Love FitFood recept: Hollandse prei stamppot met bal

Screenshot 2015-02-27 at 21.56.03Soms wil je gewoon een eenvoudige Hollandse maaltijd met een bal, zoals je moeder hem maakte. Deze verantwoorde variant is minstens zo lekker, maar net iets minder zwaar op de maag. Het recept komt uit het e-book “Love FitFood Made Easy”, een receptenboek waarin niet alleen gewerkt wordt met FitFood, maar waarmee je ook door praktische tips en voorbeelden kunt leren “vooruit koken”.

Meal-prepping: het vooraf bereiden van verantwoorde maaltijden die je als lunch, tussendoortje of avondmaaltijd kunt gebruiken, afhankelijk van hoe je dag er uit ziet, en waardoor je op een praktische manier in één keer meerdere porties bereidt, waardoor je minder vaak in de keuken hoeft te staan en ook nog eens veel handiger met de hoeveelheden eten om kunt gaan zonder restjes weg te hoeven gooien. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier >>>>

Hieronder het recept voor Hollandse prei-stamppot met gehaktbal. Dit recept is voldoende voor 3 porties volgens het FitFood ‘mealprepping’ principe. Die doe je dan in bakjes en gebruik je wanneer dat het beste uitkomt. Wanneer je dit voor een heel gezin wilt doen, moet je dus meer bakjes maken!

Screenshot 2015-02-27 at 22.01.27Nodig voor de gehakbal
3x 100 gr biologisch rundergehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 tl foelie
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
2 tl nootmuskaat
Snufje zout
1 tl gemberpoeder
1 el amandelmeel

Nodig voor de stamppot
3 x 1 zoete aardappel (vuistgrootte)
600 gr prei

Bereiding:
• Verwarm de oven op 200oC en zet een ovenschaal klaar.
• Maak de gehaktballen door alle ingrediënten met het gehakt te mengen.
• Leg de gehaktballen in de ovenschaal en plaats ze ongeveer 20 minuten in de oven.
• Schil de aardappelen, snij ze in kleine blokjes en breng ze in een pan met water aan de kook.
• Snijd de prei in fijne ringen en voeg halverwege toe aan de pan met aardappels.
• Wanneer de prei en aardappel zacht zijn, giet het water af en stamp het geheel met een stamper.
• Verdeel de stamppot over je bakjes en voeg aan ieder bakje een gehaktbal toe.

Het e-book FitFood Made Easy bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share