Swimsafe drijfpakjes

Swimsafe drijfpakjes zijn speciaal ontworpen om de veiligheid en het zelfvertrouwen van kinderen in het water te vergroten. Het zwempakje is voorzien van speciaal ontworpen drijvers op de borst, de rug en rondom de nek. Andere drijfpakjes zijn voorzien van drijvers in de vorm van staafjes, maar de Swimsafe drijvers vormen zich naar het lichaam van het kind. Dit is niet alleen comfortabeler voor het kind, maar komt ook het drijfvermogen en de stabiliteit in het water ten goede. De Swimsafe floatsuit is bovendien het enige drijfpak met een veilige nekring, die voorkomt dat kinderen omslaan in het water. Het hoofd blijft boven water en kinderen kunnen hun armen en benen vrij bewegen.

De Swimsafe drijfpakjes zijn gemaakt van sneldrogend PBT/polyester materiaal. Dit materiaal Is  bestand tegen chloor. Tevens heeft  het Swimsafe drijfpakje UV beschermingsfactor UPF 50+. De ritssluiting zit op de rug, zodat kinderen het pakje niet zelf uit kunnen trekken. Wel is het van uiterste belang dat het pakje moet  goed aansluit, alleen dan functioneren de drijvers optimaal. Drijfpakjes mogen dan ook NOOIT op de groei gekocht worden!

Recensie
Mijn dochter van 4 jaar, was helemaal blij met haar drijfpakje. Helaas bleek bij het eerste Swimsafe drijfpakje dat we kregen, dat de rits ervan niet goed was. Deze is tijdens het aandoen afgebroken. Dus we kregen keurig een nieuw exemplaar hiervoor. Volgens de fabrikant zijn er honderden drijfpakjes over de toonbank gegaan, zonder dit soort problemen. En was dit echt vette pech. Als ik op internet ga zoeken naar klachten over dit drijfpakje, kan ik niks vinden. Ik ga er dus van uit dat dit echt een geval was van ‘ Zul je net zien…’

We kregen het  nieuwe Swimsafe drijfpakje vlak voordat we gingen kamperen, dus het drijfpakje kwam precies op tijd. Bij aankomst wou mijn dochter dan ook direct gaan zwemmen. Dus drijfpakje aan en zwemmen maar…

Het drijfpakje zat goed en mijn dochter had tijdens het zwemmen geen last van de drijvers op de rug, borst en rondom de nek. Alleen uit het water klimmen, bleek wat moeilijker te zijn met het drijfpakje aan. Dit door de dikte van de drijvers. Maar mijn dochter genoot in het water volop van het drijfpakje. Met een gerust hart, konden we haar gang laten gaan in het water. Uiteraard bleven we bij haar in de buurt, maar het drijfpakje gaf ons zelf meer rust dan wanneer ze bandjes om heeft. Dit omdat we zagen dat ze zich zelf ook zekerder voelde met het drijfpakje aan en omdat er ook drijvers rondom de nek aanwezig zijn. Hierdoor is de kans op omslaan in het water  vrijwel onmogelijk. De drijver rondom de nek, zit aardig wijd, waardoor dit geen belemmering is tijdens het zwemmen. Op de vraag wat mijn dochter lekkerder vond zitten, antwoordde ze met volle overtuiging dat ze het drijfpakje veel lekkerder vond zitten dan de bandjes.

Na het zwemmen wouden we het drijfpakje uitdoen. Dit bleek echter zeer lastig te zijn omdat de drijvers helemaal aan het lichaam ‘geplakt’ bleken te zijn. De reactie van mijn dochter hierop was; “Ik wil dit drijfpakje nooit meer aan!”. Maar deze mening was van korte duur, want de dagen erop, koos ze voor het zwemmen toch steeds het drijfpakje in plaats van haar gewone badpak. Het drijfpakje is met 49,95 euro best prijzig, maar het biedt veel meer comfort dan de gewone zwembandjes. Tevens merk ik dat mijn dochter zich zelfverzekerder voelt in het water, dan wanneer ze gewone zwembandjes om heeft. Maar het drijfpakje uitdoen, blijft zeer lastig. En dat is echt wel een minpunt.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup …