The Danish Girl [verslag]

TheDanishGirl_FilmposterTHE DANISH GIRL vertelt het bijzondere liefdesverhaal gebaseerd op het leven van de kunstenaars Einar en Gerda Wegener (Eddie Redmayne en Alicia Vikander). De film die zich afspeelt in de jaren 20, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Einar’s baanbrekende beslissing om als vrouw, Lili Ebe, door het leven te gaan en de invloed die dit had op hun huwelijk en kunst. Klik hier voor de trailer van The Danish Girl >>>>

Verslag
Mijn gasten en ikzelf waren vooral onder de indruk van het verhaal en de prachtige beelden. Britten [Brits-Amerikaanse productie] zijn meesters in het treffen van een sfeer. Prachtige rollen van Alicia Vikander en Eddie Redmayne, als het artieste echtpaar Gerda Wegener en Einar Wegener/Lili Elbe.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal opgetekend door David Ebershoff. Het is en verhaal van een bijzonder echtpaar met de onvoorwaardelijke steun van Gerda voor haar transgender echtgenoot.

danish-girl-verslag-copyright-trotse-moeders-3 danish-girl-verslag-copyright-trotse-moeders-2

Wij waren geraakt door de zeer emotionele story, maar ook door de mooie beelden in Kopenhagen, Parijs en Dresden. Hoewel het ongetwijfeld een romantische voorstelling van de feiten is, blijft het een film waar je over napraat en nadenkt.

Klik hier om te zien waar de The Danish Girl draait >>>>

[Gastblog geschreven door Margriet]

About Gastblog

d.ahles@settembrini.nl'
Een gastblog is geschreven door iemand die geen vaste blogger of recensent is van TrotseMoeders.nl.

Check Also

Trolls Wereldtour op DVD en Bluray

Naar de film gaan is niet altijd mogelijk, vanwege Corona, maar dat wil niet zeggen …