Pieter Konijn – Leve de boomhut!

Screenshot 2014-10-28 at 18.38.00Pieter, Benjamin en Lily moeten drie moeilijke opdrachten uitvoeren om de boomhutten te mogen gebruiken……

Recensie:

Wij zijn al lang dikke fans van de tekenfilm Pieter Konijn. Zowel ik zelf als mijn oudste dochter van 5 en onze jongste van 2 kijken altijd met veel plezier naar dit aandoenlijke konijntje dat de leukste en spannendste avonduren beleeft.
Wanneer we het boekje Leve de boomhut! in handen krijgen is de eerste reactie dan ook enthousiast en blij en kunnen niet wachten totdat ik het ga voorlezen.

Leve de boomhut! stelt gelukkig niet teleur. De tekeningen zijn prachtig en de manier van schrijven is meeslepend en leuk.
Door de korte zinnen kan het boekje prima even tussendoor gelezen worden en is het ook precies lang genoeg als verhaaltje voor het slapen gaan.

Leuk zijn ook de afwisseling in lettertype en lettergrootte. Dit zorgt ervoor dat je intonatie tijdens het lezen automatisch afwisselt en precies op tijd in het verhaal versnelt of vertraagd.
De leeftijdscategorie waar dit boekje voor geschreven is, is van 1 tot 3 jaar. ik denk dat het voor kinderen onder de 2 nog niet geschikt is. Daarentegen vindt mijn dochter van 5 het nog steeds een hartstikke leuk boek.

foto 2

Aan het einde staat een mooie bouwtekening van de boomhut die ervoor zorgt dat je als lezer ook op een andere manier enthousiast betrokken maakt bij het verhaal. Ook staan er opdrachten in het boek voor kinderen. De zogenaamde Eekhoorn-Proef. Mijn kinderen vinden dit extraatje grappig en willen aan ieder eind van dit verhaal de opdrachten steeds opnieuw herhalen. Het zogenaamde ‘Evenwichtsdiploma’ op de laatste pagina is dan de kroon op een erg heerlijk voorleesboek!

Leve de boomhut – Frederick Warne & Co
Naar de verhalen van over Pieter Konijn door Beatrix Potter
Oorspronkelijke titel: Treehouse rescue!
Bekijk op bol.comHardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Ploegsma bv.
Bestel dit boek hier >>>>

foto 1

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share