prentenboek Zo zie ik eruit

Zo zie ik eruit

Wil je alles weten over hoe je eruit ziet? In het boek Zo zie ik eruit lees je meer over je gezicht en alle andere delen van je lichaam. Waar zit je neus? Wat doe je met je mond, je ogen en je oren? Wat kun je allemaal doen met je armen en je benen? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Recensie
Zo zie ik eruit is erg leuk en heel leerzaam. Aan de hand van allerlei lieve tekeningen vertelt het boek over de functie van de ogen, oren en de neus, armen, benen en handen. Maar het legt ook uit waar de botten voor zijn en brengt zelfs de spieren, bloedbaan en verschillende organen in beeld. En dat allemaal op een heel toegankelijke en begrijpelijke manier. Zo zie ik eruit laat meer zien over de verschillende lichaamsdelen en organen dan dat het daadwerkelijk de werking ervan uitlegt. Je moet dus wel nog steeds zelf aan de slag als er vragen gesteld worden als: “Wat zit er voor hards in mijn arm?” en “Waarom komt er bloed als ik gevallen ben?” Maar dit boekje helpt goed ter illustratie.

Bijna elk onderdeel van het lichaam wordt bij langsgelopen. Zodoende staat er erg veel informatie in.  Zo zie ik eruit is modulair opgebouwd, zodat je het ook per onderwerp voor kan lezen. En dat is handig, anders is het misschien wel heel veel in één keer.

Wat ik een gemiste kans vind is dat het hoofdstuk “Poepen en plassen” weggelaten is, terwijl daar in ieder geval bij ons thuis nog steeds de meeste vragen over komen. Het hoort wat mij betreft in hetzelfde rijtje thuis als handen, neus en tenen. Ik begrijp wel dat het onderwerp “Waar komen baby’s vandaan” een eigen boek verdient, maar het plassen en poepen en waar het uitkomt, had ook hierin besproken mogen worden Dat is tenslotte ook “oh zo interessant”. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zo zie ik eruit – PIerre Winters
Informatief prentenboek, hardcover, Clavis

Lees ook:
Mijn Lijfboek
Waar kom ik vandaan?
Papa woont in een ander huis

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Mini-mornings: Bing in de bioscoop

Met een peuter of kleuter in huis, ken je vast Bing. En doordat Bing vertrouwd …

Share
Share