Ik + Jij = Wij

Heb je wel eens flink ruzie? Hoe weet je dat je verliefd bent? Waarom zien meisjes en jongens er anders uit? Hoe wordt een baby’tje gemaakt?  Dit boek gaat over vriendschap, familie, liefde en geboorte. Je kunt er in lezen, maar het staat ook boordevol leuke dingen om te doen. Maak een persoonlijk paspoort en laat zien waarom je bijzonder bent. Doe de verliefdheidstest of teken een zelfportret en ontdek op wie je lijkt. Maak een vriendenboek of schrijf je toekomstdromen op.

Ik + jij = wij is een voorlichtingsboek voor nieuwsgierige kinderen vanaf zes jaar.

Recensie
Een informatief boek waarin de meest prangende vragen van je kind beantwoordt worden, zoals “hoe komen baby’s dan in mama’s buik?” en “waarom hebben jongens een piemel en meisjes niet?” Op dit soort vragen krijg je beknopt een zeer duidelijk antwoord, wat goed te begrijpen is voor kinderen vanaf zes jaar. De illustraties van Dagmar Stam maken het boek erg luchtig en een genot om in te kijken. Veel kinderen zullen de tekeningen van haar wel herkennen uit de enorme berg kinderboeken die ze inmiddels als heeft geïllustreerd. Maar ook wat meer algemene vragen over je gevoelens worden behandeld. Wat ik ook erg goed vind is dat er aandacht wordt besteed aan “nee” zeggen en dat jouw lijf van jou is en dat niemand daar zomaar aan mag zitten. Hier wordt slechts kort en bondig op ingegaan, maar het staat in een kader zodat het opvalt en het de boodschap heeft de kracht die het nodig heeft. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: diverse gezinssamenstellingen, pesten, verliefdheid en regels binnen het gezin.

Maar wat dit boek vooral zo leuk maakt is dat het vooral een doeboek is. Zo wordt vooraan in het boek aangegeven dat je het beste een schrift kunt reserveren voor alle opdrachten uit dit boek. Zo heb je alle opdrachten bij elkaar en wanneer je het schrift bewaard, zul je later een mooi naslagwerk hebben over jou als kind. Een mooier en persoonlijker document bestaat natuurlijk niet. Bij elke opdracht voor je schrift staat een tekeningetje van een schriftje, zodat je meteen ziet dat je die er bij moet pakken.

De opdrachten in Ik + jij = wij hebben alles te maken met je persoonlijkheid, je familie en je vrienden. Zo begin je het schrift met je persoonlijke paspoort. Al je algemene gegevens opschrijven, maar ook een tekening maken van jezelf met de kleding die je graag draagt. Wanneer je verliefd bent (of geweest) vul dan eens in wat voor (vreemde) dingen je allemaal doet. Maar ook toekomstdromen opschrijven is een leuke opdracht die in het boek voor komt. Wanneer je alle opdrachtjes in je schrift maakt en voorziet van een datum heb je later een schitterend document over je eigen leven als kind!

Ik + Jij = Wij – Marja Baseler
Informatieboek, Hardcover, 75 pagina’s, House of Books b.v
Koop hier bij Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share