Beados starterset

Beados zijn magische balletjes die aan elkaar vastlijmen als ze nat worden. Met deze balletjes kan je allerlei figuren maken. In de Beados starterset zitten 500 van deze magische Beados balletjes, 2 werkblaadjes, een Beados-pen waarmee je de balletjes makkelijk in de werkblaadjes kan plaatsen, een mini verstuiver, een aantal sjablonen, twee houdertjes om je Beados creaties mee te tonen en een rood onherkenbaar stukje dun plastic.

In deze starter set zitten dus 500 balletjes waarmee de creaties gemaakt worden. Deze 500 balletjes zijn verdeeld over zes kleuren in verschillende hoeveelheden. Zo zijn er aanzienlijk minder zwarte bolletjes dan rode balletjes. De zwarte balletjes zijn duidelijk bedoeld voor details zoals oogjes en niet om bijvoorbeeld een zwart hondje mee te maken. Daar zijn er simpel weg te weinig zwarte balletjes voor. Volgens de verpakking moeten het in totaal 500 balletjes zijn. Ik twijfel er absoluut niet aan dat dit verkeerd vermeld op de verpakking staat, maar als je die kleine zakjes met balletjes voor je hebt liggen, oogt het niet alsof dit zoveel balletjes zijn. Gelukkig zijn er ook losse Beados balletjes te koop, dus zonder komt je kind niet te zitten.

Ondanks dat ik mijn bedenkingen heb over de hoeveelheid balletjes, ben ik zeer enthousiast over dit knutselsetje. Het zit eigenlijk allemaal erg ingenieus in elkaar. De Beados-pen heeft 4 schachten waar je de verschillende kleuren Beados in kan plaatsen. Dit kan je natuurlijk 1 voor 1 met de hand doen, maar als je de dop van de pen omdraait, heb je een trechter waarmee je in 1x elke rij van de pen van een kleur kan voorzien. Zo heb je 4x een rij met dezelfde kleur balletjes. Onderaan de pen zit een knopje die onder elke rij kan draaien. Een druk op het knopje en een balletje valt eruit. Bovenop het dopje c.q. trechtertje zit nog een flexibel gommetje waarmee je verkeerd geplaatste balletjes makkelijk uit het werkblaadje kan wippen.

Om echt aan de slag te gaan heb je één van de twee werkblaadjes nodig. Op het ene werkblad komen de balletjes recht boven en naast elkaar te liggen. Bij het andere werkblad liggen de balletjes juist diagonaal. Je kan onder het werkblad 1 van de sjablonen klikken om zo een figuurtje na te maken, maar je kan natuurlijk ook je eigen creativiteit zijn gang laten gaan.

Beados doet me heel erg denken aan strijkkralen. De grote voordelen van dit product ten opzichte van strijkkralen is dat je door de handige Beados-pen je niet aan het priegelen bent en natuurlijk dat je kind zelf zijn of haar kunstwerk af kan maken door het sproeien van wat water. Geen warme strijkijzers heb je hiervoor nodig. De balletjes blijven eigenlijk best goed aan elkaar plakken. Veel beter dan ik had verwacht. De droogtijd is afhankelijk van de hoeveelheid water die je er op sproeit. Dit is echt even uitproberen.

Al met al is de Beados Starterset een erg handig en leuk knutselpakket. Vooral de handige pen gooit hoge ogen bij ons. De handleiding is kort en duidelijk. Je kan dus gelijk aan de slag. Er zijn wel wat schoonheidsfoutjes welke echt jammer zijn. De hoeveelheid balletjes laat dus te wensen over maar doordat deze wel los verkrijgbaar zijn, vind ik dit niet heel erg teleurstellend. Jammer is wel dat het trechter dopje erg los zit. Beter gezegd, bij ons valt hij er continu af. Dat is vervelend, want hierdoor kunnen de balletjes zo weer uit de bewaar rijen vallen als je kind driftig in de weer is of de pen iets te hard op de tafel legt. En dan is er nog dat goedkoop ogende rode dunne plastic dingetje. We hebben flink gediscussieerd over de functie van dit frutseltje. De een denk dat dit een plateautje is waar je pen op kan leggen zodat deze niet over tafel rolt. De ander is er van overtuigd dat dit bedoeld is om balletjes uit het werkplaatje te halen. Tja… Misschien is het wel voor beiden bedoeld. In ieder geval staat hier niets over in de gebruiksaanwijzing en valt het qua materiaal en kwaliteit flink uit de toon. Maar laat je hierdoor niet van de wijs brengen, want Beados is zeker de moeite waard en heel erg leuk om te doen. Een veilig en handig alternatief voor kinderen die bijvoorbeeld graag knutselen met strijkkralen.

Bestel hier je eigen Beados starterset>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …

Share
Share