Nijntje in Duinrell

Ter gelegenheid van de opening van de Nijntje bungalow, ging het Trotse Moeders Team naar de persbijeenkomst in Duinrell. Vanaf binnenkomst was het één groot feest: allerlei lekkers, leuke rugzak (van Nijntje natuurlijk) voor de kinderen, een ritje in de speciale Duinrelltrein en een bezoek van Rik de Kikker. Nijntje liet –als een echte dame-  lang op zich wachten, maar de kinderen vermaakten zich prima.  Heel kindvriendelijk werd het officiële gedeelte kort gehouden (Nijntje knipte een lint door om de bungalow symbolisch te openen) en konden we de speciale Nijntje bungalow bekijken. Nou, bekijken, bewonderen is een beter woord, want was is hij prachtig! Aan werkelijk alles was gedacht: comfort, sfeer en veiligheid. De bungalow is in herkenbare Nijntje-kleuren afgewerkt, met allerlei details zoals Dick Bruna ze bedoeld heeft.

Het is natuurlijk eenvoudig om wat posters, servies en speelgoed van Nijntje weg te leggen in een bungalow en deze dan een “Nijntje-bungalow”  te noemen, maar deze bungalow in Duinrel  -die de eerste van een ongetwijfeld succesvolle reeks is-  verdient het om deze naam mee te krijgen.  Niet alleen de herkenbare kleuren en de Nijntje-spulletjes die zichtbaar aanwezig waren, maar ook allerlei leuke details geven de sfeer weer die Bruna in zijn boeken ook oproept: vriendelijk, vrolijk, lief. Ook buiten kwam dit terug, door het “echte” huisje van Nijntje, compleet met appelboom, in de omheinde tuin te zien staan.

En voor mama’s en papa’s die vrezen dat het allemaal wat te veel zou kunnen worden: de ouderslaapkamer was Nijntje-vrij! En welke ouder zou nu niet genieten van zoveel moois voor hun kind met daarnaast alle comfort die je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie. Naast het koffiezetapparaat een babymelkapparaat, veiligheidsknoppen op alle deuren, een hek om de ruime tuin, een prachtige, grote hangmat in de tuin: aan alles is gedacht om niet alleen de allerkleinsten, maar ook de rest van het gezin van een heerlijke vakantie te kunnen laten genieten. En laten we niet vergeten dat deze bungalow ook nog eens in een prachtig pretpark staat! Want Duinrell is een heerlijk gezinspretpark, met attracties voor jong en oud waar je meerdere dagen kunt verblijven zonder je ook maar een moment te vervelen. Dus ook gezinnen die niet meer tot de Nijntje-doelgroep behoren zouden zeker kunnen overwegen om een bungalow op dit prachtige park te huren, maar heb je nog een kleine Nijntje-fan in je gezin, ga dan zeker een keer in de Nijntje-bungalow op vakantie, dat wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share