Top 5 van favoriete gerechten van kinderen

Screenshot 2014-11-01 at 14.13.06In opdracht van Princes Foods B.V. heeft PanelWizard  onderzoek uitgevoerd onder moeders om meer te weten te komen over de eetgewoonten van kinderen en hoe moeders hun kinderen betrekken bij het avondeten. De uitkomsten zullen de meeste lezers van TrotseMoeders.nl niet verrassen:

De top 5 van favoriete gerechten van kinderen is als volgt:

  1. Patat (47%)
  2. Pizza (43%)
  3. Pannenkoeken (31%)
  4. Pasta (32%)
  5. Hollandse pot (24%)

Volgens de moeders die aan dit onderzoek mee hebben gedaan bepalen de meeste kinderen echter niet wat er uiteindelijk op tafel komt. Toch blijft het een uitdaging om gezond te koken en ook iets op tafel te zetten wat kinderen met plezier opeten.

Een van de grote uitdagingen is bijvoorbeeld dat moeders het lastig vinden om vis op het menu te krijgen. Om moeders te inspireren ging Princes Foods daarom met een kidspanel de keuken in en vroeg aan hen de lekkerste visgerechten te bedenken en te maken.

Het resultaat is een aantal “Vishelden – recepten”, gebaseerd op blikjes Princes Tonijn.  Wanneer je op de naam van de door kinderen bedachte gerechten klikt, kom je direct bij het recept uit:

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …