Spuit Elf komt op tijd

Raar is dat. Spuit Elf wil altijd op tijd komen. Maar steeds komt er iets tussen. Een spannend boek, iemand die in nood is, of een brand die geblust moet worden. Vanavond moet hij echt op tijd zijn. Want vanavond is de musical. En spuit Elf heeft de hoofdrol. Zal het hem lukken. In dit boek leer je samen met Spuit Elf klokkijken!

Recensie
Het is zeven uur en de wekker gaat, tijd om op te staan. Maar spuit Elf is nog diep in slaap. Op staan anders kom je nog te laat school! Dan schrikt spuit Elf wakker, er staan allemaal olifanten om zijn bed en een heeft een grote bel DING DONG! Het zijn de olifanten uit de kazerne. De olifanten laten de wekker zien, het is al acht uur, schiet op! Anders kom je te laat! Je bent altijd te laat! Hij trekt snel zijn kleren aan, eet een boterham en drinkt een glas melk, en gaat zo snel als hij kan op zijn fiets. Bella, Neil en Rico zijn al weg. Er ligt glas op de straat, PANG! doet zijn band, dan moet spuit Elf gaan lopen. In de verte klinkt een klok, de klok slaat negen keer. Arme spuit Elf, weer is hij niet op tijd. Juf is ee beetje boos. Altijd te laat, maar vanavond kan dat niet! Vanavond is de musical. In de musical moet spuit Elf de brand blussen, en daar moet hij op tijd komen. De grote olifanten plagen hij al dagen. Spuit Elf die op tijd komt? Nou, dat moeten wij nog zien! De klas is aan het lezen. Spuit Elf is verdiept in zijn boek. Het is heel spannend. Hij hoort niet eens de bel. De bel gaat als het als het tien uur is. Gauw naar buiten, anders is de pauze al weer om. Bella wijst naar de klok, het is elf uur. Spuit Elf wil wat zeggen, hij wil zeggen dat bijna nooit te laat is. Vanavond is hij heus wel op tijd…

Ik vind Spuit Elf komt op tijd een mooi zelf leesboek. Voorop het boek staat dat het voor eind groep 3 is. Ik vind dit er ook wel bij passen. Al denk ik wel dat er op sommige bladzijden wel wat veel tekst staat voor eind groep 3. Op alle bladzijden staan leuke tekeningen. En af en toe staan er in de tekst woorden of zinnen dik en/of gekleurd gedrukt. Bijvoorbeeld bij PANG! Als de band van Spuit Elf knapt. Dit staat dik en rood gedrukt. Of als de olifanten Spuit Elf roepen staat Spuit Elf groot, dik en gekleurd gedrukt. Dit trekt kinderen wel. Mijn zoon pakte het boekje niet zo snel. Omdat de voorkant hem minder trok. De voorkant is rood met een grote klok waarop Spuit Elf aan een wijzer hangt. Maar toen we waren begonnen met lezen vond hij het een erg leuk boekje.

Spuit Elf komt op tijd – Harmen van Straaten
AVI Leesboek, hardcover, 13 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

Onderleggers voor ongemerkt leren

Leren bestaat voor een groot deel uit herhalen. En hoe fijn is het, wanneer dat …

Share
Share