Superjuffie

imageSuperjuffie is het eerste deel van de serie boeken van Janneke Schotveld (link naar site Schotveld) over Superjuffie. Er zijn inmiddels nog drie delen verschenen: Superjuffie in actie, Superjuffie op safari en Superjuffie in de soep.

Superjuffie is in het dagelijks leven juf Josje, juf van groep 5. Een juf met een bijzondere gave: ze hoort het wanneer er ergens een dier in nood is. Als ze een hap van een krijtje neemt, verandert juf Josje in Superjuffie. Ze kan dan vliegen, heeft bijzondere krachten en spoedt zich naar het dier in nood om het te helpen.

Helaas gebeurt dit heel vaak tijdens de les, maar meester Snor, de directeur van de school, mag natuurlijk niet weten dat juf Josje haar klas zo af en toe een poosje alleen laat. Gelukkig zijn de kinderen altijd bereid om te helpen.
In Superjuffie maken we kennis met juf Josje en haar klas. Er gebeuren vreemde dingen in de stadsdierentuin, maar gelukkig schiet Superjuffie te hulp!

image
Sinds onze jongste van (nu) 8 en ik een jaar of twee geleden kennis maakten met Superjuffie in het tweede deel van de serie zijn we fan. Fan van Superjuffie en fan van Janneke Schotveld. Zij heeft namelijk nog veel meer leuke kinderboeken geschreven, zoals Oma ontsnapt.

De boeken zijn prettig geschreven, ze zijn leuk om voor te lezen, maar ook heel geschikt om zelf te lezen (zo vanaf midden groep 5 schat ik). Daar waar ik jongste twee jaar geleden nog moest voorlezen, kan ze de boeken nu heel goed zelf lezen.  Lange bladzijden tekst worden geregeld afgewisseld met leuke en subtiele illustraties in zwart wit. Het boek is gedrukt op mooi wit glanzend papier.

image
Superjuffie
is door het onderwerp en de grote rol voor dieren en de school geschikt voor jongens en voor meisjes. Aanrader!

Superjuffie – Janneke Schotveld
jeugdboek, hardcover, 143 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share