Toetanchamon had tweeling – Mummies ontdekt

Gellinger / Pixabay

In de graftombe van de Toetanchamon zijn twee foetussen ontdekt die vermoedelijk kinderen waren van de farao. Dat zegt de egyptoloog Robert Connoly.

Vader
Conolly was de eerste die in de jaren zestig de gemummificeerde overblijfselen van Toetanchamon bestudeerde. Hij werkt nu samen met de Egyptische overheid aan een nieuw onderzoek, dat er op wijst dat Toetanchamon de vader was van de twee foetussen.

Tweeling
De onderzoeker zegt dat de vondst een “nieuw opwindend inzicht” verschaft in het leven van de legendarische farao, die ongeveer 3300 jaar geleden op 19-jarige leeftijd stierf. “DNA-onderzoek wijst uit, dat de twee foetussen in de tombe van Toetachamon  heel goed een tweeling kan zijn”, aldus professor Conolly.

DNA-onderzoek

De Egyptische Hoge Raad voor Oudheden heeft laten weten dat aanvullend DNA-onderzoek zekerheid moet verschaffen of het hier inderdaad nakomelingen van Toetachamon en zijn vrouw Ankhesenpamon, de dochter van de beroemde schoonheid Nefertiti.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …