Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt.

Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijptPubers zijn leuk! Nou.. daar kan ik me wel in vinden maar ik heb dan natuurlijk ook uitzonderlijk leuke kinderen en – eerlijk gezegd- valt het met het ‘puberen’ nog best mee. Om me heen hoor ik vooral veel gezucht en gesteun wanneer het over pubers gaan en daarom vind ik de titel van het boek van Tischa Neve al erg prettig: Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt.

Algemene informatie
Ach, ze zijn zo aandoenlijk en leuk, die pubers. En tegelijkertijd kun je ze als ouder hoogstwaarschijnlijk regelmatig wel achter het behang plakken. Chagrijnig, onbereikbaar, van heel boos naar hyper, lamlendig, brutaal of supermelig. Soms heel groot en dan weer heel klein. Bij een beetje puber komt alles voorbij. Aan ons de taak om die wispelturige puber goed te begeleiden, te begrijpen en ermee in contact te blijven. Met de puberteit begint het losmaken én loslaten. En juist dan heeft die uithuizige, dwarse puber je meer dan ooit nodig; jouw sturing, hulp, meedenken en steun. Loslaten én goed begeleiden dus – een behoorlijk ingewikkeld proces en een hele uitdaging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor jou als ouder of professional die werkt met pubers schreef ik daarom dit boek. Een boek met columns en inhoudelijke artikelen vol eyeopeners, humor en veel praktische tips. Geen theoretisch boek over het puberbrein, maar een inspiratieboek voor bij het grootbrengen van en omgaan met pubers. Door dit boek te lezen snap je waarom een puber doet wat hij doet en kun je daar weer om lachen. Je leert en ervaart hoe je door samen te werken vanuit contact en verbinding lastige situaties kunt voorkomen en oplossen, hoe je omgaat met lastig gedrag en hoe je een puber eigen verantwoordelijkheden kunt geven. Kortom: hoe je samen deze pittige én leuke periode makkelijker doorkomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mening
Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt is echt een heerlijk boek om in huis te hebben wanneer je kind richting de puberteit gaat (of er al in zit). En mijn ervaring is dat het niet alleen een prettig boek voor ouders is, maar ook voor pubers. Wanneer je het boek laat ‘slingeren’ in huis, is er een grote kans dat ze het zullen oppakken en er in gaan bladeren. Uiteraard komen ze daarna met een onderwerp dat hen goed uitkomt, bijvoorbeeld over later naar bed gaan, maar het geeft wel een prima moment om een gesprek aan te gaan!

De kracht van dit boek zit hem voor mij in de humor en in de herkenning. De gastblogs geven een mooie illustratie aan het geheel, en praktische beelden, zoals in het blog van Steven Pont die een verandering in de hersenen vergelijkt met een nieuwe kassa in een winkel. Alleen kan een puberbrein geen twee weken dicht om te leren werken met het nieuwe systeem….

Erg sterk zijn de tips, ervaringen, meningen van de pubers zelf. Want helemaal losgeslagen zijn ze heus niet. Ze weten eigenlijk prima wat ze nodig hebben en wanneer het ‘mis’ gaat. Verstandig dus om daar wat mee te doen. Aansluiten bij je puber geeft in alle gevallen het meeste succes en plezier. Kijken naar wat hem of haar interesseert, luisteren naar hoe processen volgens je puber lopen en waar ze moeite mee hebben.

Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt van Tischa Neve, uitgebracht door 248media

Er staat ook wat algemene informatie in, erg prettig, maar het boek is meer een inspiratieboek waar je iedere keer weer nieuwe tips uit kunt halen, dan een studieboek. En dat is waar ik behoefte aan heb, want de aansluiting bij de ervaringen in het dagelijkse leven met pubers is groot zodat je direct plezier hebt aan het boek. Een positieve ervaring, dit positieve boek over pubers!

Pubers zijn leuk, zeker als je ze begrijpt! – Tischa Neve
Paperback, 149 pagina’s, uitgeverij 248media
Bestel dit boek hier >>>>

 

Bekijk op bol.com

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een jaar kleiner [persoonlijk blog]

En weer ben ik jarig. En hoewel in huize TrotseMoeders gevierd wordt dat ik een …

Share
Share