Circus Noël [verslag van een bioscoopbezoek, inclusief recensie van de film]

Vorige week ging ik met mijn kinderen naar de film Circus Noël. Nu ga ik regelmatig met mijn kinderen naar de bioscoop, maar dit keer dacht ik: ik maak er gewoon een lekkere middag uit van. Dus bij hoge uitzondering gingen we eerst even langs bij de grote M, naast onze grote bioscoop. Het was al een aantal jaren geleden dat we daar binnen stapten voor onze lunch en ik merkte dat er veel veranderd is sindsdien, maar dat geheel terzijde. De pret begon in ieder geval al vroeg dit keer.

Er ging heel even iets mis toen we de kaarten voor de film inleverden en moesten bijna naar een andere, veel te spannende, film maar gelukkig voor de kinderen kwam dat helemaal goed.

Zij hadden veel zin in de film en ik stiekem ook. We hadden de trailer al zeker zeven keer gezien en waren erg benieuwd. Vooral het stukje over het zoenen van het paard werd veel over gesproken in huis. Het was heel erg rustig in de zaal, er was een kinderfeestje en er waren nog een paar andere bezoekers. Dat vind ik alleen maar prettig en daarom ga ik graag op woensdagmiddag naar de film.

De film begon al veelbelovend en erg van deze tijd met een vloggende Karo (gespeeld door Luna Wijnands) die ons een kijkje liet nemen in haar leven als vlogger. Ze filmde haar ruziënde ouders, die niet naar elkaar luisteren maar ook niet naar haar. Het illustreert mooi hoe het er tegenwoordig in veel gezinnen aan toe gaat: geen ‘echte’ interesse meer in elkaar.

Circus Noël is opnieuw in de stad en Karo ziet Tonie weer wanneer  de spil van het circus, oma, haar tachtigste verjaardag viert. Tonie (gespeeld door Tommy van Lent) is acrobaat en smoorverliefd op de mooie Karo.

De jongeren denken dat ze nog wel even tijd met elkaar hebben, maar dan besluit Pedro dat het circus mee zal doen aan het internationaal circusfestival, Cultura Nova in Heerlen. Het hele circus moet weer worden afgebroken en zal snel vertrekken.

Als Karo weer thuiskomt hoort ze haar ouders ruziën en vertelt ze huilend op haar vlog dat ze een tijdje offline gaat. Ze vraagt haar nichtje voor haar te liegen en vlucht met het circus naar Heerlen.

De stiefvader van ‘Horse Boy’ Victor (gespeeld door Samuel Beau Reurekas) heeft een groot geheim waar, naarmate de film vordert, steeds meer nadruk op wordt gelegd. Dat maakt de film lekker spannend,

mijn jongste (7) heeft zelfs een tijdje bij me op schoot gezeten, omdat hij het eng vond.

Tonie en Karo brengen veel tijd met elkaar door, maar beste vriend Victor maakt Tonie wat onzeker. Tussen Karo en Victor is alleen maar vriendschap, maar hij begint daaraan te twijfelen. Een leuk stuk in de film is het oefenen van zoenen en de kinderen schaterden het uit toen Tonie een paard ging kussen.

Terwijl Karo bij het circus is, zijn haar ouders doodongerust, omdat ze geen enkel idee hebben waar hun dochter zich bevindt. In het circus weet men niet beter dan dat Karo toestemming heeft van haar ouders.

De drie jongeren weten dat er iets erg mis is wanneer de tent verdwijnt. Ze komen erachter dat Iwan, de stiefvader van Victor, hierachter zit en confronteren hem daarmee. Hij krijgt last van zijn hart en het lijkt erop dat Circus Noël onmogelijk het circusfestival kan winnen. Maar dan komen ze erachter dat de act ‘Horse Boys’ wel door kan gaan als de broer van Iwam gevonden wordt.

Dan wordt het pas echt spannend, maar heeft het ook een mooi einde.

Recensie:

De trailer vond ik al interessant genoeg om te besluiten naar deze film te gaan. De timing was echter iets minder goed, dus het duurde even voor het er ook daadwerkelijk van kwam.

Ik moet zeggen dat de film me helemaal niet tegenviel en dat zelfs ik van heb genoten. De hoofdrolspeler voor mij was Tygo Gernandt. Ik vind het heerlijk om naar films te kijken waarin hij speelt, vooral als hij de slechterik is. Tygo geeft een film altijd wat extra’s en in deze film helemaal. Voor mijn zoon was hij vooral heel erg eng.

Het is natuurlijk een kinderfilm, maar als ouder wil je er natuurlijk ook iets ‘uithalen’. Er waren allemaal bekende gezichten en ik moest de neiging onderdrukken om de kinderen uit te leggen wie het waren (o.a. Jacques d’Ancona).

Ach, wat zal ik zeggen… deze film is niet alleen leuk voor (kleine) kinderen vanaf zes jaar, maar ook nog eens voor grote kinderen (lees: ouders).

Wat mij betreft een echte aanrader!

Trouwens: toen ik zocht op deze film, tijdens het schrijven van deze recensie, kwam ik erachter dat er een serie van Circus Noël is op Zapp. Dus de kinderen kunnen gewoon weer ‘verder’ kijken.

Informatie en trailer:

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …

Share
Share