Hallo zon! Yogaboek voor kids

Hallo zon! is geschreven voor kinderen voor alle leeftijden met het doel dat ze zelf met de yogahoudingen en technieken aan de slag kunnen. Yoga bestaat al heel lang en komt oorspronkelijk uit India. De yogi’s uit het oude India keken heel goed naar de natuur en leerden zo over de wilde dieren, kleine insecten, over de zon en de maan en over mensen. Alle yogahoudingen zijn op deze manier ontstaan.

Heel veel mensen doen aan yoga. Iedereen kan yoga, als je het maar serieus probeert. Kinderen kunnen in het boek zien en lezen waarom een bepaalde oefening goed is. Ze leren ontspannen en concentreren en worden sterker en leniger. Yoga helpt om gezond in de wereld te staan. Met Hallo zon! kunnen kinderen zelf aan de slag.

recensie
Ik heb zelf jarenlang aan yoga gedaan en ben lang op zoek geweest naar een goed boek met yogaoefeningen voor kinderen. Hallo zon! is een heel aantrekkelijk boek, het (voorlopige) einde van mijn zoektocht.
Het boek is duidelijk en logisch opgebouwd. Iedere houding is kort beschreven en voorzien van één of meer foto’s, zodat de kinderen ook kunnen zien hoe de houding er uit ziet. De combinatie van foto’s en tekst maakt dat de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan met de oefeningen. Het feit dat er geen oefeningen in staan die niet geschikt zijn voor kinderen, zoals houdingen die veel druk op de nek geven, geeft een prettig gevoel: ze kunnen er ook echt zelf mee aan de slag.

Mijn dochters van 5 en 9 ontdektenHallo zon! al snel, hebben het gepakt en zijn met z’n tweetjes gaan oefenen. Met veel plezier mag ik wel zeggen. Voor jonge kinderen zijn de plaatjes en het plezier om na te doen wat ze zien al voldoende. Voor de wat oudere kinderen, die kunnen lezen, is het boek ook erg informatief. Het boek start met een uitgebreide toelichting wat yoga is en waarom yoga goed voor je is. Extra leuk is dat er ook een aantal verhalen uit India in het boek staan.

In Hallo zon! staan vier soorten houdingen: dierenhoudingen (bijvoorbeeld de vlinder), houdingen uit de natuur (bijvoorbeeld de boom), helden-houdingen (bijvoorbeeld de zeemeermin en de krijger) en vormenhoudingen (bijvoorbeeld de plank en de brug). Bij de beschrijving van iedere houding is, naast een uitleg van hoe je de houding opbouwt, kort aangegeven waar deze houding goed voor is, wat kenmerkend is voor deze houding en waar je op moet letten. De vlinder bijvoorbeeld is licht en vrolijk, de boom is sterk en rusting, de zeemeermin is moedig, de krijger is dapper en de brug staat voor het maken van verbindingen.

Na de houdingen zijn in het boek  drie ademhalingstechnieken beschreven. Iedere yogasessie eindigt natuurlijk met ontspanning, en Hallo zon! besteedt ook hier aandacht aan, evenals aan samen yoga doen en meditatieoefeningen. Ook erg leuk vind ik dat er een aantal series oefeningen is beschreven, zoals de welbekende zonnegroet.

Hallo zon! Yogaboek voor kids – Femmy Brug
doe-boek, hardcover, 127 pagina´s, Ankh-Hermes
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>lees ook:
Yoga voor moeders
Zoogdieren in beeld
Sterren en planeten

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn yoga dagboek [recensie]

In dit dagboek kun je je yogasessies evalueren, je concentratie en je ademhaling beoordelen en …

Share
Share