Zorgverzekering voor kinderen

gezin&kindAlle kinderen die in Nederland wonen, zijn verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit kan via de gezinspolis van hun ouders. Voor kinderen jonger dan 18 jaar hoeft geen premie betaald te worden. De overheid financiert hun zorgverzekering namelijk tot het 18e levensjaar.

Kinderen moeten premie betalen voor de zorgverzekering vanaf de 1e dag van de maand, volgend op de maand waarin ze 18 jaar worden. Een voorbeeld: Als een kind jarig is op 1 juni 2016 en 18 jaar wordt, is er premie verschuldigd vanaf 1 juli 2016.

Bij welke ouder wordt het kind bijgeschreven?
Kinderen jonger dan 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd. De zorgverzekering van de best verzekerde ouder bepaalt de dekking van het kind. Let daarom goed op de dekking van jouw zorgverzekering! Hebben jij en jouw partner allebei een andere zorgverzekering? Kijk dan wie de beste dekking heeft en schrijf jullie kind hierbij.

Hoe ziet de zorgverzekering voor mijn kind eruit?
Kinderen worden meestal automatisch bijgeschreven op de verzekering van de ouder die het beste verzekerd is. Jouw kind is dan hetzelfde verzekerd als jij of je partner. Lees vooral het vergoedingenoverzicht van jouw zorgverzekering goed. Sommige vergoedingen zijn namelijk speciaal voor kinderen.

_E6V0229Aanvullende verzekering voor een kind
Heb jij of je partners en aanvullende verzekering? Dan kun je kinderen jonger dan 18 jaar op dezelfde gezinspolis gratis meeverzekeren voor deze aanvullende verzekering. Als ouders niet dezelfde aanvullende verzekering aanvragen, kunnen kinderen aangemeld worden voor het meest uitgebreide pakket van de ouder. Het is ook mogelijk om voor je kind een meer uitgebreide zorgverzekering af te sluiten.

Zorgverzekering met korting
Een zorgverzekering kost veel geld. Daarom biedt het consumentencollectief UnitedConsumers de zorgverzekering van VGZ aan met korting. Je ontvangt 10% korting op de basisverzekering VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Op de goedkoopste budgetvariant VGZ Goede Keuze ontvang je 5% korting op de premie in 2016.

Bron: UnitedConsumers

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Zie je op tegen de ‘dure decembermaand’? Lees dan deze 5 budget-tips

Voor veel mensen is december een dure maand. Natuurlijk, Sinterklaas neemt zelf alle cadeautjes mee …