Tot de zon aan de horizon vriest [recensie]

Lander en Chinouk hebben allebei een moeder met een psychotische kwetsbaarheid. Al snel ontstaat er een grote vertrouwelijkheid tussen hen. Om de gapende krater in hun hart te vullen, klampen de tieners zich stevig aan elkaar vast. Beide gezinnen gaan echter anders om met de ziekte van hun moeder en dat stelt de relatie van Lander en Chinouk zwaar op de proef. Zal hun liefde sterk genoeg zijn om samen een nieuw evenwicht te vinden?

Tot de zon aan de horizon vriest is de tweede youngadultroman van Kathelijn Vervarcke. Met het meeslepende verhaal van Chinouk en Lander schetst ze een realistisch beeld van de leefwereld van koppkinderen (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen) en houdt ze de aandacht van de lezer vast tot en met de allerlaatste zin.

Recensie

Een opmerkelijke titel, voor een opmerkelijk boek.

Chinouk woont bij haar moeder, die psychotisch zeer kwetsbaar is. Dat is ook de reden dat ze vaak spijbelt .

De school besluit dus om een “ophaaldienst voor stoute meisjes” in te stellen. Tot haar verbazing is dit Lander, de meest begeerde vrijgezel uit haar klas. Al pratende gingen ze naar school, en Lander verteld dat hij ook een moeder heeft met hetzelfde probleem als haar moeder. Alleen is zijn moeder opgenomen in een instelling, en heeft zijn vader een lieve vriendin.

Lander heeft daarom veel meer ruimte om te leven, terwijl Chinouk haar leven draait om haar moeder. Na school meteen naar huis, en maar hopen dat het meevalt wat ze daar aantreft. Lander en Chinouk zoeken meer toenadering tot elkaar, ze worden zelfs verliefd.

Het boeiende van dit boek is, dat we deze twee mensen volgen en geen idee hebben waartoe dit kan leiden. De invloed van hun moeders is een niet te onderschatten probleem.  De invloed van school en omgeving zijn op de achtergrond aanwezig, maar hebben een onmiskenbaar belangrijke invloed.

Ik heb de jongelui gevolgd in hun verliefd zijn en vanwege een behoorlijke onzekerheid ging dat niet probleemloos. Wordt hun liefde sterk genoeg? Kunnen ze voor elkaar gaan ondanks hun moeders? Lees het zelf om daar achter te komen en volg tevens de invloed van de moeders in hun leven.

Tot de zon aan de horizon vriest – Kathelijn Vervarcke
Paperback, 240 pagina’s, uitgeverij Van Halewyck
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share