Schaatsen, lekker eten en veel gezelligheid bij Winter Wonderland [verslag]

Op 1 december 2017 is Noordwijk Winter Wonderland geopend. Tot en met 14 januari 2018 kun je er met het hele gezin genieten van schaatsen, lekker eten en veel gezelligheid. De tweeling en ik waren uitgenodigd om te komen ervaren wat er -behalve schaatsen- nog meer te doen is en dat heeft ons een heerlijke middag/avond opgeleverd. Lees maar mee:

Winter Wonderland ligt aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk, dus toen we aan kwamen rijden zagen we de Noordzee. En tussen de duinen konden we de feestelijk versierde locatie al zien liggen.

Eenmaal binnen wilde de tweeling meteen gaan schaatsen. Gelukkig zijn er in alle maten prima schaatsen te huur, die volgens mijn kinderen ook erg lekker zitten. TIP: neem een extra paar sokken mee voor wanneer je kind net tussen twee schoenmaten in zit. De maat van de schaatsen komt prima overeen met de schoenmaat.

Terwijl mijn zoon meteen full speed rondjes ging rijden, moest mijn dochter even wennen. Er waren allerlei leuke ‘dieren’ waar ze zich aan vast kon houden om het schaatsgevoel weer terug te krijgen. Ook mooi voor jonge kinderen die hun eerste ijs-ervaring opdoen. Voor hen zijn er ook ‘glijdertjes’ zodat ze steviger op het ijs staan.

In het midden van de ijsbaan staat een mooi winters tafereel. Er is gezellige muziek, die niet hard staat zodat je met elkaar kunt blijven praten zonder je stem te moeten verheffen (erg prettig!) en je kunt aan twee kanten van de ijsbaan zitten / staan om van de capriolen op het ijs te genieten.

De hele ruimte is sfeervol verlicht en bij de ijsbaan zijn gekleurde lampen. Toen het donker werd, was het helemaal mooi. Voor de kinderen leek het wel ‘disco’!

Terwijl de kinderen aan het schaatsen waren, genoot ik van Hugo. Nee, nu niet meteen denken dat ik de Trotse Vader van mijn kinderen ingeruild heb… Hugo is een heerlijk cocktail. En dat was de eerste verrassing: ik had een soort koek-en-zopie assortiment op de menukaart verwacht, maar er is echt heerlijk eten (en drinken) te verkrijgen!

Van Hollandse pot, tot Zwitserse kaasfondue, van warme chocolademelk met slagroom en glühwein tot prachtige cocktails, je kunt er echt genieten op niveau! De bediening is vlot en de mensen zijn niet alleen vriendelijk, maar ook passend gekleed wat de sfeer ten goede komt.

 

Waar ik zelf erg van gecharmeerd was, waren de vele spellen die je kon spelen. Er waren allerlei gezelschapsspellen op groot formaat en ook een heleboel dozen met spelletjes, die je gewoon mag pakken. Tussen het schaatsen door heb ik een paar spelletjes gedaan met de kinderen. Zo ontspannen om daar tijd voor te hebben en tussendoor te genieten van het bittergarnituur.

 

Wat het eten betreft heb ik enorm genoten. Mijn kinderen hadden nauwelijks tijd om even rustig te zitten, ze wilden eigenlijk alleen maar schaatsen… Mijn dochter heeft toch wat frietjes gegeten en verse poffertjes en een heerlijke tomatensoep. Ik heb een lekkere kreeftensoep op en samen met mijn jongste zoon genoten van kaasfondue (mijn kinderen noemen het ‘kaassoep’).

Het was echt een hele fijne, ontspannen tijd. Er was maar een nadeel: de kinderen wilden niet meer mee naar huis! Gelukkig hielp de aloude truc “mama gaat alvast naar de auto…” en konden we nog even van de lichtjes-in-het-donker genieten voordat we naar huis reden.

En we waren Noordwijk nog niet uit, of de tweeling was al in slaap gevallen!

Kortom: fantastisch! Wij gaan er in de kerstvakantie een dagje-uit van maken. Een strandwandeling, dan warme melk met slagroom en een warme wafel. De kinderen schaatsen, wij lezen en daarna samen gezellig eten. Ik verheug me er nu al op!

 

noordwijkwinterwonderland.nl, klik hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Beste dag uit voor moeders: zonder het gezin

Een dagje weg met gezin is natuurlijk heel erg leuk, maar soms heb je als …

Share
Share