moeder zijn zonder mijn moeder

Moeder zijn zonder mijn moeder

Iedere moeder weet hoe groot de impact op je leven is na het krijgen van een kind. Je wereld staat op zijn kop en je verzamelt gretig alle informatie over verzorging en opvoeding. Bij wie kun je daarvoor beter terecht dan bij je eigen moeder?

Maar wat als je moeder wordt als je eigen moeder er niet meer is en je alle mooie momenten niet meer met haar kunt delen? En ook niet meer voor steun bij haar terecht kunt voor alle vragen en moeilijkheden die je bij het moederschap tegen kunt komen? Het verlies van een moeder gaat gepaard met heftige emoties en als je zelf moeder wordt komt het verlies vaak in alle hevigheid terug.

Recensie

De titel Moeder zijn zonder mijn moeder alleen al sprak me al enorm aan. Ik ben immers ook een moeder zonder moeder. Toen ik het boek begon te lezen was er direct de herkenning: He, dat heb ik ook zo ervaren. En de tranen…Het hele boek ademt en spreekt de woorden, het gevoel van ‘mam ik mis je, en ik heb je nog zo nodig’

Vooral voor mensen zoals ik, die hun moeder op te jonge leeftijd verloren zijn, is dit boek een ontdekkingsreis door hun eigen gevoelens. Het lezen hoe een ander het verdriet verwerkt dat jij ook voelt, kan je helpen jouw eigen gevoelens beter te begrijpen, de dingen een plaatsje te geven, dan wel hulp te zoeken bij het rouwen om je moeder.

Handige tips en weetjes
Achterin het boek Moeder zijn zonder mijn moeder staan tips en weetjes. Heel confronterend: ook tips voor moeders die zelf hun kinderen moeten achter laten. Dingen waar je helemaal niet aan wil denken, maar die wel belangrijk zijn! Het is echt een boek gericht op een hele specifieke doelgroep, maar al met al een boek wat ik zeker aanraad aan moeders zonder moeder!

Ouderschapsboek, paperback, 288 pagina’s, A.W. Bruna

 

Share

About Loanna

3161LR7@versatel.nl'

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share