SES Zeepjes Gieten

Smelt de zeep, strooi er glitters door en giet ze uit in de vormen. Wanneer de zeepjes zijn afgekoeld kun je met behulp van de lintjes en kralen een mooie zeepketting maken. Hang hem daarna op als decoratie in je kamer en geniet van de lekkere geur.

Recensie
Op het verjaardagsfeestje van mijn dochter hadden wij als activiteit een zeepketting maken en dat was een groot succes. Toen zij dit pakket in haar handen kreeg stond ze ook meteen te springen om hiermee aan de slag te gaan. Het instructieboekje gaf een heldere uitleg en dus waren we even later druk bezig. SES Zeepjes Gieten (ook wel bekend als SES Glitter Soap) is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Zeker bij de jonge kinderen is hulp en toezicht door een volwassene wel noodzakelijk. De zeepblokjes moeten namelijk gesmolten worden in de magnetron en daarna is de vloeistof  warm. Door deze warme gel kunnen kinderen de bijgeleverde glitters naar wens strooien en vervolgens goed doorroeren. Daarna is het de bedoeling dat de vloeibare zeep uitgegoten wordt in de vormen. Hierbij is – zeker bij de jongere kinderen – wel assistentie nodig van papa of mama. Daarna is het een kwestie van de zeep laten afkoelen, zodat het weer een vaste vorm krijgt. Daarna kan je kind naar hartenlust knutselen met de zeepjes, al is hier waarschijnlijk ook wel wat assistentie nodig. Er wordt een stokje meegeleverd om een gaatje door de zeep te prikken. Dan is het de bedoeling dat je een lintje er door heen rijgt, maar dat gaat met dat stokje wat lastig. Mijn optie – een naald – werkte in ieder geval een stuk eenvoudiger. Klein aandachtspuntje voor de fabrikant. Wanneer je een stopnaald neemt (of een plastic naald) is kan een kind van vijf prima de kralen gaan rijgen op de koordjes en de andere zeepjes er aan bevestigen. Om het koordje kun je ook nog strikjes maken met behulp van de lintjes. Laat de fantasie de vrije loop en het resultaat is een mooi, lekker geurende ketting die – zeker mede door het glittereffect – de eye-catcher van elke kinderkamer wordt! Of in de badkamer of wc natuurlijk!

SES Glitter Soap is echt een super leuk pakket en vooral de meisjes zullen het heerlijk vinden om zo’n ketting met mooie zeepjes op hun kamer te hebben hangen. De doelgroep is goed gekozen. De jonge kinderen hebben wel hulp nodig, maar ik neem aan dat de meeste ouders dit ook wel incalculeren. De zeep wordt niet gloeiend heet, maar toezicht is zeker wel belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld een maatbeker gebruikt, of iets anders met een schenktuit, kunnen kinderen toch al snel zelf gieten. Dit ging mijn dochter van 6 jaar prima af. Zorg wel voor een ondergrond die vies mag worden, waarop je de vormen plaatst. Wanneer je een bijvoorbeeld een krant gebruikt, is het heel makkelijk op te ruimen! Het proces van het zeep smelten, vond mijn meisje zeer interessant. Iets wat een vaste vorm heeft laten smelten, gieten en daarna weer hard laten worden. Al is het resultaat met glitter uiteraard vele malen mooier! Een aanrader voor alle dametjes van vijf jaar tot twaalf jaar!

Bestel SES Zeepjes Gieten hier>>


Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Knutselen met glitters, zonder te knoeien!

Mijn dochter had een grote voorliefde voor roze en glitters toen ze jonger was. Dat …

Share
Share