Griezelquiz op leven en dood – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-06-11 at 07.11.36Help, ik kreeg concurrentie! Een éénogige rioolrat kocht alle kranten op, zodat iedereen gedwongen werd zijn roddelblad te lezen. Ook mijn eigen kwaliteitskrant, De Wakkere Muis, dreigde ten onder te gaan. Dat kon ik alleen voorkomen door mee te doen aan een quiz. Een levensgevaarlijke, waarbij ik door een fout antwoord te geven mijn staart zou kunnen verliezen! Maar ik had geen keus, ik moest de krant redden!

Recensie

Griezelquiz op leven en dood is deel 25 in de Geronimo Stilton reeks. Een boek met zo’n titel belooft een boel spanning en avontuur, dus mijn jongste wilde maar al te graag beginnen met lezen. Hij leest graag en is dol op de boeken van De Wakkere Muis en ook dit boek was een succes.

Screenshot 2014-06-15 at 20.46.57De boeken van Geronimo Stilton zijn allemaal prachtig vormgegeven. Behalve de vele, kleurrijke illustraties, zijn ook veel woorden op een passende manier “versierd”. Zo wordt het woord ‘harige’ met ‘harige letters’ geschreven en een woord als “bevend” ziet er ‘bevend’ uit.

Mijn oudste moest er erg aan wennen, het leidde hem af van het verhaal zelf, en ook wanneer je de boeken voorleest moet je er heel even aan wennen om gewoon door te lezen en niet ieder woord wat anders is vormgegeven uitgebreid met je kind gaat bekijken.

Maar wanneer je een paar bladzijden hebt gelezen, voegen de bijzonder vormgegeven woorden juist iets toe aan het boek. En dat is een van de redenen dat deze boeken zo populair zijn bij kinderen. Screenshot 2014-06-15 at 20.47.39En natuurlijk de verhalen, want ondanks dat er al tientallen boeken zijn verschenen, is ieder verhaal weer even fris, grappig, spannend en boeiend en wordt er enorm van genoten.

Mijn jongste (7) over het boek:
Het was héél leuk. Bij sommige stukjes kwam er een muis (Supermuis) binnen en zat Geronimo achter een deur en kreeg hij de deur tegen zijn neus. Doordat er boeken en kranten van “De Roddelende Rat” kwamen werden er geen boeken en kranten meer van de Wakkere Muis verkocht. Aan het eind won Geronimo de griezelquiz en kreeg hij genoeg geld om De Wakkere Muis te redden.

Griezelquiz op leven en dood – Geronimo Stilton
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-06-15 at 20.47.14

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share