Bijbelverhalen voor de allerkleinsten: Adam en Eva – Jezus – Mozes – Ark van Noach

Bijbelverhalen voor allerkleinstenMet deze mooi uitgegeven boekjes kan je je kinderen vanaf 2 jaar geïllustreerd Bijbelse verhalen gaan vertellen én laten zien. Er zijn in de box van “Bijbelverhalen voor de allerkleinsten” vier verhalen (Adam en Eva – Jezus – Mozes – Ark van Noach) in vier kleine boekjes met 10 pagina’s van hard karton met kleine vertellingen en leuke plaatjes. Uitgegeven door de Witte Leeuw uit Amsterdam.

Wat je er ook verder van vindt maar het is opvallend dat de nieuwe generatie jongeren nauwelijks nog Bijbelvast verhalen weten te reproduceren en eigenlijk niet meer weten waar Pasen en Pinksteren in het christelijke geloof voor staan, maar een dag vrij! natuurlijk als je een christelijke opvoeding aan je kinderen wilt geven is dit slechts een klein begin (oorspronkelijke titel: “Baby’s First Bible“! Maar los van de religieuze boodschap zijn het gewoon leuke verhalen en prachtige boekjes voor je nog hele kleine kinderen.

Inhoud
“Vier bekende Bijbelverhalen voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. Deze box bevat vier bekende Bijbelverhalen voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. Laat je kinderen op een toegankelijke manier kennismaken met het verhaal van Jezus, Adam en Eva, Mozes en De Ark van Noach. Deze serie is de perfecte kennismaking met de Bijbel voor de allerkleinsten.”

Bijbelverhalen voor de allerkleinsten: Adam en Eva – Jezus – Mozes – Ark van Noach | Roger Priddy | Uitgeverij De Witte Leeuw | hardcover/dik karton: vier boekjes in box | ISDN 9789492901088 | 4 x 12 pagina’s | €12,99 |

Beoordeling

Wat een mooi en compact pakketje om in huis te halen. Klassieke verhalen, waarnaar in het dagelijks leven vaak verwezen wordt, ook door mensen die geen Christelijke achtergrond hebben. “Na ons de zondvloed” kan als uitdrukking niet bestaan zonder een verhaal over de zondvloed. Een verhaal wat door de leuke tekeningen van alle dieren, favoriet zal zijn bij veel kinderen.

De tekeningen vind ik sowieso erg goed. Duidelijk, maar toch met veel details en zeker goed passend bij het verhaal. Wat de teksten betreft: ook deze zijn prima, maar voor de doelgroep 2+ wel wat lang. Voor kinderen rond de kleuterleeftijd is de combinatie van tekst en afbeelding perfect en zullen de boekjes zeker regelmatig uit de kast gehaald worden!

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kerstmis – klassieker door Dick Bruna

Een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op eenvoudige wijze verteld. …