De zoute goudvis

de_zoute_goudvis_paul_biegelIn De zoute goudvis worden zeven verhalen van meesterverteller Paul Biegel tot leven gebracht door Mies van Hout. Droom weg bij de vertellingen van Biegel en ontmoet de meest wonderlijke personages – van een Roemeense kikkerkoning tot zacht zingende nevelkindertjes.

Nu verdrink ik, dacht de visser en hij keek nog eenmaal naar de wereld boven water. Hij zag de laatste vissebek wijd opengaan: hij zag een rood-gouden kop tevoorschijn komen; hij zag een diamanten oog glinsteren. Toen zakte hij weg in de golven. De zoute goudvis, dacht de visser. Ik heb hem gezien, maar ik was te laat.

Recensie
De zoute Goudvis
is een verhalenbundel met zeven niet eerder uitgegeven verhalen van Paul Biegel. De verhalen hebben veel weg van sprookjes, maar wel sprookjes van nu met een grappige insteek. De illustraties maken het boek helemaal af en passen goed bij de verhalen.

Er zijn zeven verschillende verhalen. Vooral de verhaaltjes van de drie vogeltjes en die over de schoenen zijn erg favoriet bij mijn kinderen. Dit heeft veel te maken met het feit dat ze die heel erg grappig vinden. En dat zijn deze verhalen van Paul Biegel ook echt.

De zoute goudvis De zoute goudvis 2

De verhalen lenen zich heel erg goed om voor te lezen aan kinderen van 6 tot 10 jaar, maar zijn ook erg leuk om zelf te lezen vanaf 8 jaar. De verhalen zijn heel verschillend in lengte. De kortste is 4 pagina’s en de langste telt 12 pagina’s. Goed te doen dus voor het slapen!

Het voorleesboek De zoute goudvis is een aanwinst in onze boekenkast. Alleen vindt je hem eerder in één van de slaapkamers van mijn kinderen. Het is een van de favoriete boeken van hen op dit moment. Als dat niet genoeg zegt…

De zoute goudvis – Paul Biegel
Voorleesboek, hardcover, 62 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share