Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn?

Goede vraag… mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn. In het boek Abel en Ad wordt duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is voor de dieren om hen heen.

Dit prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4 en maakt thema’s als diversiteit en inclusie op een warme manier bespreekbaar. Maar ook zonder dat je er een thema-boek van maakt voor je kleuter, is het een prachtig prentenboek. Door het voor te lezen, geef je je kind vanzelf de vanzelfsprekendheid mee dat mensen / dieren die anders zijn gewoon beste vrienden kunnen worden.

Het verhaal
Als Abel Ad ontmoet, weet hij zeker dat hij een maatje voor het leven heeft gevonden. Ze spelen samen en halen samen kattenkwaad uit (of eigenlijk rattenkwaad). Ad deelt het eten dat hij steelt met Abel… Maar andere mensen en dieren moeten niets van Ad hebben. En dan komt Abel erachter dat Ad geen eekhoorn is, maar een rat.

Abel en Ad is uitgegevens als hardcover prentenboek van 32 pagina’s door uitgeverij Lemniscaat. Het is gemaakt door Emily Gravett en <hier> te bekijken / bestellen.

Mening van mijn dochter
Het verhaal gaat over Abel.
Abel is een eekhoorn, hij woont in het park maar heeft geen andere eenkhoorns om mee te spelen.
Op een dag komt hij een andere eekhoorn tegen ( denkt hij) ze worden vrienden en spelen samen in het park. Elk ander dier zegt dat een eekhoorn niet hoort te spelen met een rat.
Dus Abel is weer alleen.
Toen kwam er een achtervolging… Abel ging naar de stad en de hond dreef hem naar een hoek waar hij niet meer verder kon…

Ik vind het een leuk prenten boek.
Het leert een les dat je met iedereen vrienden kan zijn.
Ik vind de tekeningen ook heel mooi.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share