Dicht bij huis [thriller-recensie]

Dicht bij huis is een boek over een verdwenen meisje. Een thriller nog wel, dus niet eens de garantie op een happy end…. Ik vind het altijd lastig om aan dit soort boeken te beginnen, ik moet er namelijk niet aan denken om ooit iets dergelijks mee te maken. Maar ja, na een paar voorzichtige bladzijden werd ik toch in het verhaal gezogen!

Het verhaal

Ze weten wie het gedaan heeft. Misschien niet bewust. Misschien nog niet. Maar ze weten het.

Afgelopen nacht is de achtjarige Daisy Mason verdwenen van een familiefeest. Inspecteur Adam Fawley, die op de zaak wordt gezet, houdt alle opties open, maar hij weet dat de dader negen van de tien keer dicht bij huis gezocht moet worden. Daisy’s familie gedraagt zich inderdaad nogal opvallend _ haar moeder doet er alles aan om de schijn op te houden en haar vader blijft koel en afstandelijk tijdens de verhoren. En Daisy’s teruggetrokken broertje laat al helemaal niks los.

Fawley probeert het meisje uit alle macht te vinden, maar ze lijkt te zijn verdwenen zonder een spoor achter te laten. Niemand weet wat er is gebeurd, niemand heeft iets gezien _ beweren ze. Maar iedereen heeft een mening en iedereen, zo lijkt het, draagt een geheim met zich mee.
Dat moet betekenen dat iemand liegt… En dat de tijd begint te dringen voor Daisy.

Mening
Ik ben blij dat ik Dicht bij huis toch gelezen heb, en uitgelezen want toen ik eenmaal begonnen was, wilde ik wel weten hoe het zat! Een meisje wat verdwijnt. Een moeder die zich niet gedraagt zoals je in een dergelijke situatie zou verwachten. Een vader die een aantal geheimen heeft… Voldoende aanknopingspunten om een mening te krijgen over wie Daisy heeft laten verdwijnen.

In het boek word je niet alleen zelf meegenomen in het verhaal en worden de personages steeds completer (zoals ook de broer, die duidelijk iets verbergt en Daisy en haar vriendinnetjes), maar zie je ook hoe de publieke opinie switcht. Echt van deze tijd, twitter-oordelen en hashtags die soms uit betrokkenheid en vaak uit sensatie geplaatst worden.

Ik ga niet verder in op het verhaal, maar wil wel zeggen dat ik dit boek met veel plezier heb gelezen en er geen nachtmerries over verdwenen kinderen aan over heb gehouden. Het was voor mij wel een page-turner, omdat er op bijzonder goede wijze iedere keer weer een stukje informatie werd gedeeld en je als lezer meeleeft en meedenkt. Prima boek!

Dicht bij huis – Cara Hunter
Paperback, 335 pagina’s, uitgeverij Prometheus
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share