Nieuw van Duplo: creatief koken

Screenshot 2014-02-20 at 08.54.21Vandaag heeft Duplo, de bouwblokkenlijn van LEGO voor de kleintjes (1-5 jaar) een nieuwe speellijn geïntroduceerd: creatief koken. Er is onder andere een pakket waarmee je ijsjes kunt ‘bouwen’. Trotse Moeders mocht het pakket “creatieve picknick” recenseren.

Recensie

Deze Duplo viel zelfs in de smaak bij mijn oudste zoon (bijna 10). Het principe is natuurlijk zoals bij alles va LEGO en DUPLO: je krijgt basismateriaal, van goede kwaliteit, en je kunt ermee doen wat je wil. Je kunt maken wat er op de voorbeelden staat, maar ook je fantasie laten gaan.

Screenshot 2014-02-20 at 09.28.50Wat deze nieuwe doos DUPLO extra leuk maakt, is het fantasiespel wat er met de gemaakte dingen gespeeld wordt. Mijn tweeling van 7 (eigenlijk niet eens de doelgroep) ging meteen “restaurantje” spelen. Niet vreemd natuurlijk, want het favoriete ‘restaurant’ van hun vader is McDonalds en hij heeft ze daar natuurlijk al jong ook enthousiast voor weten te maken!

Voor de allerkleinste kinderen maakt het waarschijnlijk niet zo veel uit welke Duplo je in huis haalt, het leertraject van eerst de blokken ontdekken, vorm en kleur en later het bouwen, eerst willekeurig, daarna volgens een bepaald patroon, kun je met al het Duplo aanbod. Screenshot 2014-02-20 at 09.28.19Maar deze doos biedt kinderen vanaf een jaar of twee de extra speelmogelijkheid om zelf “eten” te maken en daar hun spel mee te spelen. Een hele leuke toevoeging.

Wat ik ook verrassend vond, was de diversiteit aan kleuren die er in deze doos zaten. De tijd van alleen basiskleuren (geel, blauw, rood) ligt definitief achter ons, er zitten allerlei kleuren in, frisse kleuren en pasteltinten, waardoor de combinatiemogelijkheden nog uitgebreider zijn.

Je kunt de doos DUPLO “creatieve picknick” hier bestellen >>>>

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share