Dat is bluf!

Een nieuw hilarisch spel voor kinderen: als je liegt / expres een fout antwoord geeft, groeit je neus! Degene met de kortste neus en de minste kaarten heeft gewonnen! Dit spel is genomineerd als Speelgoed van het jaar 2012 en is bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Recensie
Dat is bluf! is genomineerd als Speelgoed van het Jaar en die nominatie is terecht: het is een echt ander soort spel dan wat we al in de kast hebben staan en het is gezellig en leuk om met (jongere) kinderen te spelen. Het was even puzzelen om de goede speelvorm te vinden. Wanneer dat duidelijk is, is het een erg grappig spel. De speler die begint, speelt een kaart en kan bluffen of niet. Wanneer de volgende speler denkt dat er gebluft wordt, wordt de kaart getoond, anders wordt er gewoon doorgespeeld. Is er echt gebluft, dan krijgt degene die de kaart speelde een “lange neus”. Sprak die de waarheid, dan gaat de neus naar de ander.

Het spel is erg geschikt voor jongere kinderen. Het spel is bedoeld voor kinderen van 7 jaar en ouder, maar met kinderen van 6 jaar is dit spel ook prima te doen. Het opzetten van een grappige bril, waar de neuzen opgezet moeten worden, vond mijn dochter geweldig. Vooral omdat mama en oma ook zo’n bril moesten opzetten. En dan komt meteen het enige minpuntje: wanneer je de bril wat langer op hebt, drukt hij vrij pijnlijk op de neus. Gelukkig duren de spelletjes niet lang en kun je meerdere rondes spelen voordat het echt zeer gaat doen.

Uitdaging
Het spel zit zodanig goed in elkaar dat je niet kunt kiezen om altijd de waarheid te zeggen en dat kan voor jongere kinderen een spannende uitdaging zijn. Wij hebben het bluffen anders genoemd om niet in een discussie te belanden over liegen en de waarheid spreken. We hadden het over “foppen” en zowel mijn dochter als mijn moeder en ik, hebben ervan genoten om dit spel te spelen. Mede doordat je het “even tussendoor” kunt spelen, zal het nog vaak uit de kast gehaald worden. Een aanrader!

Bestel dit spel hier>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share