Nee! – een boek over Nee en Ja zeggen

een boek over nee en ja zeggenIn het boek NEE! wordt gekeken naar hoe het zit met ‘ja’ en ‘nee zeggen. In het boek worden talloze voorbeelden gegeven van waarom en hoe kinderen ‘nee’ en ‘ja’ zeggen. Het gaat bijvoorbeeld over dat ‘nee’ zeggen heel anders klinkt als je boos bent, dan als je bijvoorbeeld heel verlegen ‘nee’ zegt. En dat ‘ja’ zeggen als je eigenlijk ‘nee’ bedoelt ook heel anders klinkt als een volmondig: “ja” Ook gaat het boek in op onderwerpen als aanrakingen van volwassenen die je niet wilt en hoe je dan ‘nee’ zegt. Maar ook hoe ga je als kind om met vriendjes die ‘nee’ zeggen en wat betekent ‘nee’ zeggen nu precies: Stop of ik wil iets anders of ik wil het niet ? Het boek is geïllustreerd met allerlei vrolijke illustraties die het thema illustreren.

Recensie
Je kunt dit boek Nee ! uitstekend gebruiken om samen met je kind de conversatie aan te gaan over ‘ja’ en ‘nee’ zeggen. Echt een boek dat je als je het over dit soort onderwerpen wilt hebben, eens tevoorschijn kunt halen en om daarna eens met je kind door te praten over voorbeelden die hij of zij in het dagelijks leven meemaakt. Werkte bij ons thuis heel goed in elk geval. De talloze voorbeelden in het boek zijn leuk geïllustreerd.

Nee ! – Sanderijn van der Doef
Prentenboek, hardcover, 48 pagina’s, Ploegsma
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Vera geeft graag iets weg
Ik leer breien
Siebe schaap wil ook een mensje

About Yvon Reitsma

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …