Dagboek van een muts – Hopeloos verliefd

Dagboek van een muts - hopeloos verliefdWanneer Nikki van haar geheime liefde Brandon een berichtje ontvangt is ze hopeloos verliefd! En net nu moet ze voor het valentijnsfeest een date regelen! Nikki hoopt dat Brandon met haar mee wil, ze moet hem alleen nog vragen. Maar dat is nu juist het probleem: wat als hij nee zegt? Of erger nog: wat als Brandon met de achterbakse MacKenzie naar het feest gaat? Ondertussen krijgt Nikki steeds vaker verwarrende en nare berichtjes van hem. Vindt Brandon haar nu leuk of niet?

Recensie
Hopeloos verliefd
is het zesde en laatst uitgekomen deel van de populaire meiden boekenserie Dagboek van een muts. Deze serie is geschreven door Rachel Renée Russell. Mijn dochter van 9 jaar heeft laatst het 4e deel gekregen en gelezen. Dat was een waar succes; ze is aan het sparen voor alle andere delen. Hoe gelukkig maakte het haar dus toen ik met dit boek thuis kwam!

Het vierde deel is goed los te lezen, dus dat verwacht ik ook van dit boek. Nu zit mijn dochter in groep 6 en is ze totaal nog niet bezig met jongens en verliefd zijn. Ik weet dat dit een terugkerend onderwerp is bij Dagboek van een muts. Nu een boek dat hier echt volledig om draait als ik de titel en achterflap mag geloven. Wat dat betreft een onderwerp dat wat verder af staat van de belevingswereld van mijn kind. Benieuwd of dit effect heeft op haar mening over de boekenserie.

Dagboek van een muts - hopeloos verliefd 2

Dagboek van een muts - hopeloos verliefd 4Zoals verwacht begon mijn dochter gelijk te lezen. Ook ’s avonds in bed liet ze de nieuwste Donald Duck links liggen en ging ze onverminderd door met lezen in dit boek. Op mijn vragen over wat ze er van vindt en of het een leuk boek is, heeft ze eigenlijk geen tijd voor om te antwoorden. Na wat aandringen mompelt ze “leuk” met een afwezige blik. Ze wil duidelijk niet gestoord worden en leest vol door.

Omdat het een doordeweekse dag is en ze de volgende ochtend gewoon weer naar school moet, ga ik toch echt de strijd aan en moet uiteindelijk het boek beneden neerleggen zodat ze – onder protest – eindelijk gaat slapen. Het is in ieder geval een heel duidelijk signaal dat ze absoluut het boek uit wilde lezen! Dit gebeurt dan ook de volgende avond…Dagboek van een muts - hopeloos verliefd 5

Nu het boek uit is, heeft ze ruimschoots de tijd om aan iedereen die het wil horen te vertellen wat een superleuke boeken Dagboek van een muts zijn. Ze vindt Nikki erg grappig en vindt het jammer dat de boeken niet nog dikker zijn dan ze nu al zijn. Toch vindt ze deel 4 net iets leuker dan dit deel. Ze kon niet zo goed verwoorden waardoor dit komt.

Mijn vermoeden is dat dit toch te maken heeft met dat zij nog wat te jong is voor verliefdheid onderwerpen. Dat is natuurlijk voor de laatste klassen van de basisschool per kind afhankelijk. Ik denk dat het voor middelbare school scholieren dat niet speelt; daar kan iedereen zich vinden in dit onderwerp van verliefd zijn, je hierdoor onzeker voelen en “rare” dingen doen om je bij die ene jongen op te vallen.

Wat ik in ieder geval hier thuis merkte is dat het boek Hopeloos verliefd er voor zorgt dat je kind hopeloos verslaafd raakt aan de boekenserie Dagboek van een muts. Als ze dat al niet was tenminste…

Dagboek van een muts, hopeloos verliefd – Rachel Renée Russell
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 349 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share