Waar is de ridder?

waarisderidderElke zomer gaat Joris naar zijn opa. Die neemt hem mee op avontuur. Dit jaar neemt opa hem mee naar een middeleeuws kasteel. Zouden daar nog steeds ridders wonen? Joris hoort en ziet ze wel, maar volgens opa kan dat niet. Wie heeft gelijk?

Recensie

“Waar is de ridder?” is een bijzonder zoekboek. Het concept op zich is niet zo bijzonder, er zijn talloze zoekboeken, maar de uitvoering maakt dit boek net even anders. De pagina’s zijn gemaakt van dik papier en min op meer dubbelgevouwen in het boek gebonden.

Screenshot 2014-03-23 at 16.49.45Op de pagina’s wordt gewerkt met reliëf en met glanzende stukken op de afbeeldingen, waardoor het zoeken op meerdere manieren kan verlopen. Je kunt voelen met je vinger, het boek draaien in het licht om te zoeken naar waar het glanst of gewoon in de afbeeldingen speuren naar…. ridders. Er zijn er meer dan 100 verborgen in het boek. Hoeveel precies? Ook daarvan is een raadseltje gemaakt waar de oplossing van terug te vinden is.

Er is een verhaal gedrukt in het boek, maar mijn kinderen waren daarin totaal niet geïnteresseerd. Ze gingen meteen op zoek naar de ridders op de pagina’s en babbelden liever zelf over wat ze allemaal zagen dan dat ze naar het verhaal luisterden. En ik geenf ze geen ongelijk. Het verhaal is niet zo bijzonder, de afbeeldingen zijn dat wel!Screenshot 2014-03-23 at 16.50.07

Waar is de ridder zal aanslaan bij ieder jongetje (of meisje) dat van ridders houdt, maar ook kinderen die het leuk vinden om te speuren zullen hun hart kunnen ophalen bij dit prachtige boek.

Waar is de ridder? – Nick Harris
Zoekboek, 28 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit zoekboek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De brief voor de koning – klassieker van Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. Tiuri verbreekt de regels, die bepalen …