Twee dagen offline [persoonlijke blog]

kerst-kerstroos-copyright-settembrini-publishersIk verkeer in de luxe positie dat ik “eigen baas” ben. Ik kan dus helemaal zelf mijn tijd indelen en wanneer de kinderen ziek zijn, er een monteur voor een kapotte ketel langs komt (tussen 8.00 en 17.00) of ik zelf een afspraak buiten de deur moet plannen: ik heb mijn agenda helemaal zelf in beheer.

Aan deze luxe zit ook een schaduwkant: een dag niet gewerkt is een dag niet verdiend… Dus dagen waarop ik niet werk, zijn er zelden. Ook in het weekend kun je me achter de laptop vinden, juist omdat ik zoveel kan schuiven in de agenda. Om meerdere website uit te geven en daarnaast ook nog “losse klussen” aan te kunnen nemen, ben ik ongeveer 50 uur per week bezig. Wanneer er dan een kindje ziek is, schuift de werktijd aardig door naar de avonden. En wanneer de avonden vol zijn dus ook naar de weekenden.

kerst-kerststal-copyright-settembrini-publishers

De kinderen zijn het gewend. Vaak kom ik in het weekend gezellig bij ze zitten. Het werkt dan wel niet zo effectief, maar het is wel gezellig. Maar nu kwam Kerst dichterbij en begonnen de kinderen echt te vragen of ik op die dagen mijn laptop dicht wilde laten. En omdat ik niet zo’n moeder wil zijn waarvan ze achteraf zeggen dat ik “alleen maar aan het werk was” en ook omdat ik zelf ook uitkeek naar echte vrije dagen, heb ik daarmee ingestemd. Gevolg was dat de dagen vóór Kerst erg lang waren doordat ik voldoende vooruit moest werken. Maar op Kerstavond was het dan zover: de laptop ging dicht en het kantoor ook!

kerst-kaars-copyright-settembrini-publishersEn het gekke was dat ik geen enkel “afkickverschijnsel” heb ervaren. Ik had verwacht dat wanneer de kinderen zich allemaal lekker aan het vermaken waren, ik stiekem toch graag de laptop even zou willen pakken. Maar nee, op geen enkel moment heb ik het gemist. Ik heb een leuke film gekeken met de kinderen, we hebben veel gebabbeld, ik heb voorgelezen en een Rapunzelvlecht gemaakt bij mijn dochter, we zijn bij familie geweest, ik heb gelezen en gepuzzeld en enorm genoten!

Dus… op mijn lijstje van Goede Voornemens staat dat ik af en toe een 100% werkvrije dag in ga plannen. Ook de kinderen vonden het heerlijk en het heeft me echt goed gedaan, hoewel ik het nu ook weer prima vind om aan het werk te gaan natuurlijk.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …