Meivakantie – blog: zand en zee

Screenshot 2014-05-17 at 16.29.55Wanneer je voor het eerst met je kinderen op vakantie gaat naar een ander land, een land waar ze nog niet eerder zijn geweest, wil je ze natuurlijk kennis laten maken met de cultuur van het land, met de andere taal die ze er spreken, met het andere eten wat er is…

Na de vliegreis (lees hier het verslag van onze vliegreis), was de eerste kennismaking met het eten in Spanje niet veel anders dan eten in het favoriete restaurant van mijn man in Nederland. De Happy Meals zien er in Spanje niet alleen hetzelfde uit, ze smaken ook hetzelfde. Alleen was er verse ananas in plaats van de stukjes appel die je in Nederland er bij krijgt, dus dat was dan wel exotisch 😉

De eerste dag zijn we op de camping gebleven. Acclimatiseren heet dat. Screenshot 2014-05-17 at 16.29.25Beetje boodschappen doen in een winkel waar je behalve heerlijke lokale kazen, ook de bekende Nederlandse merken chocolademelk en yoghurtdrank kunt kopen. Met de kinderen mee naar de speeltuin. Ik had optimistisch ook een boek meegenomen, maar moest toch echt ieder kunstje zien “mama, kijk eens, nu ga ik op mijn rug van de glijbaan!“.

En toen naar het strand. Een paar minuutjes lopen en je ziet de prachtige donkerblauwe Middellandse zee en een heerlijk zacht, wit strand. Ademloos kijk ik naar de golven. Even dan, want dan ligt één kind een “zand-engel” te maken en zijn de andere twee al bezig met een zandkasteel. “Mama, kijk eens“. En ja, mijn kinderen zijn mooier dan honderd zandstranden en Middellandse zeeën bij elkaar, dus kijk ik lekker naar mijn kinderen!

Screenshot 2014-05-17 at 16.26.16

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share