Het opvouwbare babybadje: roze Stokke® Flexi Bath® [recensie]

Screenshot 2014-07-02 at 12.47.23Stokke® Flexi Bath® is een opvouwbaar babybadje dat je van de geboorte tot vier jaar kunt gebruiken. Volgens de fabrikant heeft het de volgende eigenschappen:
– Compact op te vouwen om zo op te bergen of om mee te nemen.
– Anti-slip bodem zodat je kindje niet kan uitglijden; gemakkelijke stop om het badje na gebruik leeg te laten lopen
– Bevat geen phthalates, BPA of andere schadelijke stoffen
– Afmetingen (open): 66 cm x 39 cm x 24 cm; afmetingen (opgevouwen): 63 cm x 10 cm x 24 cm (lengte x breedte x hoogte); gewicht: 1,3 kg; volume: 39 liter (een gevuld bad)

Recensie

Ter recensie kregen we -tot genoegen van mijn dochter-  het roze babybadje toegestuurd. Mijn jongste twee kinderen zijn 7 jaar en passen dus niet meer in dit badje, maar bij mooi weer kunnen we het wel degelijk goed uitproberen!

roze-badje-pop

Het badje laat zich eenvoudig uitvouwen (en weer opvouwen, er zit zelfs een handige clip op waardoor het opgevouwen blijft). De stop gaat er eenvoudig in en uit en sluit goed af. Het badje is uiteraard snel gevuld, zo groot is het niet en mijn dochter kan als mini-mama een van haar ‘kinderen’ lekker badderen.

stokke-badDan valt me wel op dat het badje kleiner is dan ik had verwacht bij de omschrijving “geschikt voor kinderen van 0-4 jaar”. Wanneer ik zie hoe het badje al goed gevuld wordt door een gemiddelde baby-pop, kan ik me nog wel voorstellen dat een kindje van 2 er nog in kan badderen, maar wanneer de kinderen wat groter zijn, zal dit niet meer echt als bad gebruikt kunnen worden.

Op zich geen probleem, op die leeftijd is douchen meestal al prima te doen en wanneer je een groter bad hebt en er bij blijft, kunnen kinderen van die leeftijd daar natuurlijk ook heerlijk in spelen.

Het baby-badje kun je dan natuurlijk – net als wij-  voor de poppenkinderen of als buitenspeelbadje gebruiken. Wij namen “vroeger” altijd een babybadje mee op vakantie, voor op het balkon van het appartement, zodat de kinderen met mooi weer lekker met water konden spelen. Doordat dit badje opvouwbaar is, is het ook daarvoor goed te gebruiken.Screenshot 2014-07-02 at 12.47.55

Conclusie:  een prima babybadje van goede kwaliteit en praktisch doordat het opvouwbaar is. Goed te gebruiken tijdens de eerste jaren van je kindje en daarna nog als speelbadje.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Eindmusical [persoonlijke blog]

Vanavond is het zover, de eindmusical van mijn dochter. Het is echt niet zo dat …