Ik wil meer lezen

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

Recensie
Ik wil meer lezen is het zesde deel uit de serie van acht leesboeken voor kinderen die net leren lezen. Geschreven op het AVI M3 niveau, wat inhoudt dat kinderen dit zelfstandig kunnen lezen als ze halverwege groep drie zijn. Dit leesboek bestaat uit diverse korte verhalen, die tot de verbeelding spreken bij de doelgroep. In sommige verhalen draait het vooral om de herkenbare situaties van alledag, andere verhalen zijn vooral erg humoristisch. Zo is er een onthullend verhaal over de juf die een scheet laat in de klas en Rik die zo verdiept in zijn boek is over een brand, dat hij niet door heeft dat tegenover zijn huis een echte brand woedt.

Mijn dochter leest de verhalen met veel plezier en het laat zich makkelijk raden dat het verhaal over de juf tot één van de favorieten behoort! Standaard begint ze – als de ontknoping van de schuldige nadert – steeds harder te praten…

De serie Lezen is leuk groeit met je kind mee. Je kind maakt stapjes van enkele woordjes naar korte zinnen met één lettergreep woorden, naar zinnen met meer lettergrepen. In de reeks zit zeker een bepaalde structuur. Verhaaltjes zijn altijd makkelijk te volgen en worden ook bij moeilijkere boekjes nog altijd ondersteunt door vrolijke en kleurrijke prenten. De onderwerpen liggen dicht bij de beleving van de kinderen, wat het heel herkenbaar en gangbaar maakt. Het is duidelijk dat de nadruk vooral ligt in het plezier hebben tijdens het lezen. Kortom, jong geleerd is oud gedaan.

Ik wil meer lezen – Anne Blokker
Leren lezen, hardcover, 32 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier via Bol >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …