Ravensburg, Experimeenterdoos De toekomst van de auto

Experimenteerdoos: De Auto van de Toekomst

Ravensburg, Experimeenterdoos De toekomst van de autoRavensburg experimenteerdozen is er nu een nieuwe uitgave “De auto van de toekomst”. Een bouwdoos in samenwerking met Genius, de jeugdclub van Daimler Benz, ontwikkelt, waarbij een Mercedes modelauto in vele experimentele varianten kan worden gebouwd. Het zijn dus echte experimenten, waarbij met het basis materiaal echte elektronische circuits, spoelen, aansluiten van zonnepanelen, ook echt gemaakt moeten worden.

Recensie
De handleiding bij deze experimenteer doos “De auto van de Toekomst” over de nieuwe autotechnieken is super. Goede uitleg die maakt dat in de praktijk iedereen, jongens én meisjes, de experimenten altijd met succes kunnen uitvoeren. Een beetje gevoel voor techniek en handigheid helpt wel, maar de handleiding is voor alle niveaus perfect ondersteunend. Het geeft ook veel achtergrond informatie dus spelenderwijze ook veel leren over techniek en de nieuwste technieken voor automobielen. Het blijft soms wel gepriegel, maar voor veel kinderen is dat ook wel de uitdaging. Houd er rekening mee dat soms één van de ouders mee moeten experimenteren. In veel gevallen zal de jongen of meisjes bevestiging nodig hebben dat hij het echt zo goed doet!

Ravensburg De auto van de toekomst experimenterdoos

Als ik naar mijn zoon kijk (10 jaar), die dit soort ‘speelgoed’ top vindt, dan moet je wel rekening houden met het feit dat als alle experimenten zijn uitgevoerd het dat wel zo beetje het is. Spelen met de gemaakte experimenten ligt niet zo voor de hand; het gaat om het bouwen en ontdekken.

Het materiaal is, zoals we dat van Ravensburg gewend zijn, degelijk. Alle documentatie is in het Nederlands. Een prima koop dus en niet alleen voor jongens! Kan een heel origineel cadeau zijn.

Bestel de experimenteerdoos “Auto van de Toekomst” hier >>>>

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Smartscope [recensie]

Duik in de microscopische wereld! Met de Science X® Smartscope van Ravensburger kunnen kinderen heel …