Thea Sisters – Een prinsheerlijk feest

TS_LOT_13_Prinsheerlijk_feest_COVER.indd Als er op Topford twee knagers in een gammel bestelbusje aankomen, reageert de rector op z’n zachtst gezegd nogal vreemd. Hij is zenuwachtig en lijkt iets in zijn schild te voeren. Maar de twee knagers, Bradley en Irving, zijn gi-ga-charmant en veroveren al snel de harten van de Thea Sisters en de andere studenten van het college!

Vooral Pam en Bradley zijn onafscheidelijk nadat ze ontdekt hebben dat ze veel dingen gemeen hebben: ze komen beide uit een grote familie, hebben een passie voor motoren en zijn gek op … pizza! Samen besluiten de studenten een spetterend feest te organiseren op Walviseiland, het allereerste Walviseiland Festival, compleet met mimespelers, jongleurs, dansers en bands! Het is een feestelijke drukte vanjewelste in het dorp en iedereen is vrolijk. Totdat een foto op de voorkant van een tijdschrift hun hele wereld op z’n kop zet.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is zogenaamd journalist en fotograaf van De Wakkere Muis. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les. De Thea Sisters zijn vijf studentes aan het Topford College op Walviseiland. Deze pittige muizinnen dromen ervan om, net als Thea, journaliste te worden. Het leven op het college is altijd spannend: de vriendschappen, de verliefdheden en vele andere dingen die de studenten dagelijks bezighouden. Er is altijd wel iets aan de hand!

Thea Stilton - Een prinsheerlijk feest 3Recensie
Een prinsheerlijk feest
is het 13e deel van de Thea Sisters paperback boekenreeks. De boeken van Thea Sisters zijn van dezelfde makers als Geronimo Stilton, maar bedoeld voor meisjes. Koop bij bol.comDe boekenseries lijken in de basis wel veel op elkaar. Omdat deze reeks uitgegeven wordt als paperback en een wat korter verhaal bevat als de hardcover boeken van Thea Stilton, hebben deze pocketboeken de schappelijke prijs van € 6,95.

Mijn twee oudste dochters van 7 jaar en 9 jaar zijn dol op de boeken van deze makers. En die van Thea Stilton in het bijzonder. Ze hebben al een aantal boeken in de kast staan en je doet ze altijd een plezier met een uitbreiding van hun collectie. Thea Stilton - Een prinsheerlijk feest 5We hebben 3 paperback boeken en 4 hardcover boeken. Dus verre van alle exemplaren. Dat is geen probleem aangezien je de boeken allemaal los van elkaar kunt lezen. Elk boek is een losstaand verhaal. Ideaal!

In het boek wordt er heel veel gebruik gemaakt van illustraties, grote en leesbaar lettertypes, niet te lange teksten en hoofdstukken en verschillende kleuren. De boeken zijn kenmerkend voor deze opmaak en zijn altijd een feest van binnen. Dit speelt zeker mee met de populariteit van de boeken onder kinderen. Het is makkelijk leesbaar qua tekst en zeker qua opmaak.

Wat ook prettig is, is dat de teksten echt van deze tijd zijn. Het eerste hoofdstuk van dit boek gaat bijvoorbeeld over het belang van het hebben van een extra kopie op je USB stick aangezien je dan niet voor niets hard gewerkt hebt aan een document als je computer is gecrasht. Thea Stilton - Een prinsheerlijk feest 4Ondanks alle avonturen, blijft de tekst redelijk onschuldig. Dat is wel prettig om te weten aangezien steeds jongere meiden fan worden van deze boeken.

De echte test kwam nadat mijn dochters dit boek in handen kregen. Eerst mocht mijn oudste meid van 9 jaar aan de slag. Zij leest wat sneller dus hoeft haar zus toch niet zo lang te wachten dan andersom, schatte ik in. Speciaal voor dit boek dook zij wat eerder in bed zodat ze lekker lang kon lezen. En eerlijk gezegd verbaast zij mij niet: het boek was in 1 ruk uitgelezen. “Superleuk!” was de reactie. Kort en bondige reactie. Waarom superleuk? “Nou gewoon, hij was echt heel leuk. En grappig en mooie kleren”.

Mijn 7-jarige dochter was toen aan de beurt. Zij zit in groep 4 en leest dus nog wat langzamer dan haar grote zus. In een ruk uit haalde zij niet, maar elke gelegenheid die zij kreeg, was ze aan het lezen en op woensdag middag had ze hem dan ook uit gelezen. Zij vond het vooral heel jammer dat het verhaal niet langer was. Zij vond het onderwerp (een bal, een feest) heel erg leuk en was vooral ook te spreken over de mooie kleding die zij aan mochten. Je merkt het, echt een boek voor meisjes dus!

Thea Sisters, een prinsheerlijk feest – Thea Stilton
Bekijk op bol.comLeesboek 8+, paperback, 128 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Party Pop Teenies

Met de Party Pop Teenies wordt het elke dag een feestje. Trek, draai en pop de …

Share
Share