Samen koken: Kersthapjes

Een herkenbaar fenomeen voor veel ouders met schoolgaande kinderen. De kinderen vieren Kerst op school en doen dat met een heus diner waarbij alle jongens en meisjes  iets lekkers mee moeten nemen. Tja… en wat maak je dan? Je hoopt natuurlijk dat het wel met smaak gegeten wordt, want niets zo vervelend als je met een vol bord weer terug naar huis kan.

Hapjes van bladerdeeg met geraspte kaas en/of sesamzaadjes doen het hier altijd goed. Het is nog niet voorgekomen dat ik weer wat mee naar huis moest nemen… Uiteraard maak je de hapjes geheel in kerststijl en daar hoef je echt niet speciaal vormpjes voor aan te schaffen!

P1190928Ingrediënten:
Plakjes bladerdeeg
Geraspte kaas
Sesamzaadjes/Maanzaadjes
Ei

Bereiding:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Neem het benodigde aantal plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
* Wanneer je leuke (koek)vormpjes hebt kun je deze gebruiken, wanneer je deze niet hebt kun je toch leuke figuren uitsnijden. Google even afbeeldingen van een ster, engel, kerstboom en zoek plaatjes met een eenvoudige basis. Print de vormen die je wilt gebruiken uit en knip ze uit. Leg deze papieren vorm op het bladerdeeg en snijd met een mes langs het papier.
* Breek het ei (scheidt eventueel het eiwit en het eigeel) en bestrijk het bladerdeeg hiermee (eigeel of los geklopt ei).
* Strooi over de bladerdeeg geraspte kaas en/of zaadjes en bak de figuren in de oven gedurende 15 tot 20 minuten. Let bij de kaashapjes even op als deze niet te hard gaan, anders even afdekken met een stukje aluminiumfolie.
* Serveer de hapjes op een mooie schaal/bord. Dit kun je ook eenvoudig bereiken door gebruik te maken van servetjes. Zo wordt zelfs een simpel kartonnen doosje mooi!

Of je de hapjes nu voor thuis maakt of voor school; kinderen zijn er over het algemeen dol op!  Simpel en lekker!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share