Strakszwangerworden.nl ook tegen babysterfte

Als je zwanger bent, wordt je overstelpt met goede raad en adviezen. Lijstjes met dingen die je absoluut niet mag doen of eten passeren de revue, maar ook allerlei remedies tegen de bekende zwangerschapskwaaltjes komen vaak voorbij. Maar zoals bij zoveel dingen, geldt hier ook ook: een goede voorbereiding is het halve werk. Een gezonde zwangerschap begint al voor de bevruchting en daarom is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuwe website gelanceerd. Strakszwangerworden.nl is ontwikkeld met behulp van ruim twintig organisaties.

Straks Zwanger Worden
Alhoewel we in Nederland een goede gezondheidszorg hebben, is de babysterfte in ons land – in vergelijking met andere landen – toch nog hoog.  Uit onderzoek is gebleken dat babysterfte in Nederland de laatste jaren afneemt, maar vergeleken met andere landen blijven we toch nog achter. De landelijke werkgroep PreconceptieVoorlichting zorgde voor de ontwikkeling van deze website. Doel van de website is de babysterfte in ons land te verlagen.

Wanneer je naar strakszwangerworden.nl gaat valt meteen op dat er een keuzemenu is voor verschillende talen. Naast het Nederlands kun je ook kiezen voor Engels, Turks, Portugees, Papiamento, Arabisch en Sranan Tongo (Surinaams). De informatie is overzichtelijk ingedeeld en helder beschreven. De tekst is kort en bondig, waardoor het voor iedereen eenvoudig is om te begrijpen. Voor de mensen die niet zo goed met taal zijn is er aan animatie die met behulp van tekst en plaatjes de meest belangrijke informatie onder de aandacht brengt.

Straks zwanger worden is echt een site die je alle basisinformatie geeft die belangrijk voor je is. Keurig gerangschikt in overzichtelijke categorieën en elk onderwerp bevat links naar nuttige websites. Zo kom je snel achter de basale informatie en klik je alleen door naar de websites die voor jou van toepassing zijn of waar je meer over wilt weten.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share