Mr Wilkinson’s favoriete groenten

Als we een maaltijd koken, denken we altijd eerst aan het vlees, vis en de koolhydraten. Groenten komen vaak op de tweede plaats. Maar niet bij Matt Wilkinson. Deze succesvolle chef-kok uit Australië neemt groenten als uitgangspunt voor zijn gerechten. En dan het liefste groenten uit het seizoen. Deze zijn namelijk het lekkerst, het goedkoopst en het makkelijkste verkrijgbaar.

In dit kookboek staan dus groenten in de hoofdrol. 24 verschillende groenten welteverstaan. Geen exotische onbekende groenten, maar gangbare groenten die ook gewoon in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals asperges, bloemkool, wortel, venkel, aardappel en courgette. Dat klinkt eenvoudig, maar de recepten zijn stuk voor stuk pareltjes.

Elk hoofdstuk bestaat uit een bepaalde groente. Je kan in dit hoofdstuk van alles lezen over deze groenten en vindt daar natuurlijk ook een aantal recepten met deze groente in de hoofdrol. Denk aan geroosterde bietjes met ricotta en munt, een salade met paprika, chorizo, mango en gegrilde tonijn of wortelcake. Het leuke van dit kookboek is dat het zeker vegetariërs zal aanspreken, maar niet perse een vegetarisch kookboek is. Het geeft een hoop inspiratie door de uitgebreide uitleg en prachtige foto’s. Maar geeft vooral een hoop goede recepten voor avonden heerlijk tafelen. Een aanvulling voor je collectie kookboeken!

Mr Wilkinson’s favoriete groenten – Matt Wilkinson
Kookboek, hardcover, 289 pagina’s, Terra
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …