In Volle Vaart bekroond met Vlag en Wimpel door de Penseel- en Paletjury

in-volle-vaart-cover-trotse-moedersWist jij dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een Hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libelle net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen?

Een boek over snelheid! Wat is snelheid eigenlijk? Nou, dat is de relatie tussen afstand en tijd. Gemeten in het aantal kilometer dat iets of iemand kan afleggen in een uur. Dit prachtig geïllustreerde boek laat je nadenken over het fenomeen snelheid. Achterin het boek lees je interessante feiten over verschillende dieren, vervoersmiddelen en objecten, die allemaal op hun eigen manier iets bijzonders met snelheid van doen hebben.

in-volle-vaart-copyright-trotse-moeders-snelheid-1

Op de website van uitgeverij Rubinstein staat de volgende informatie: Marie-laure Cruschi, de maakster van dit boek, werkt onder andere als vormgeefster voor grote Franse merken als Dior, Hermès en Dom Perignon. En die klasse is te merken in dit boek. De tekeningen zijn strak en duidelijk. Consequent hoe verschillend de afbeeldingen ook zijn.

in-volle-vaart-copyright-trotse-moeders-snelheid-2

De stijl is totaal anders dan we gewend zijn bij prentenboeken, maar past perfect bij het thema ‘snelheid’. In het boek zijn per snelheid verschillende onderwerpen samengebracht die allemaal even snel gaan.in-volle-vaart-copyright-trotse-moeders-snelheid-1

Een bijzondere en uiterst efficiënte manier om een begrip als snelheid duidelijk te maken aan kinderen, abstract wordt voorstelbaar. Los daarvan is het een bijzonder vormgegeven boek, en de Vlag en Wimpel is dan ook zeker verdiend!

In volle vaart – Crushiform & Marie-laure Cruschi
Bekijk op bol.comHardcover, pagina’s, uitgeverij Rubinstein
Bestel dit boek hier >>>>

in-volle-vaart-copyright-trotse-moeders-snelheid-3

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Lynx – bordspel – winnaar Speelgoed van het Jaar 6-7 jaar

In de categorie 6 & 7 jaar heeft het spel Lynx (uitgegeven door Identity Games) …