Monopoly Gamer – bordspel voor Super Mario fans [recensie]

Dit is het Monopoly met al je favoriete Super Mario figuren! Monopoly Gamer biedt Super Mario figuren als pionnen, elk met hun eigen speciale krachten. Speel als Mario, Princess Peach, Yoshi of als Donkey Kong. Het spel is afgelopen als je aan het eind Bowser verslaat! Het draait in dit spel nu eens niet alleen om geld; de spelers verdienen punten door munten te verzamelen, bezittingen te kopen en Bosses te verslaan. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint!

Recensie
Wie heeft er niet als kind het bordspel Monopoly gespeeld? Dit spel is met recht een klassieker te noemen. Maar… wist je dat er enorm veel varianten op de klassieke Monopoly gemaakt zijn?

Klik <HIER> voor een overzicht van de diverse Monopoly varianten >>>>

Mijn zoons zijn “gamers” en mijn jongste is dol op de Nintendo Games waar Super Mario een rol in speelt.

Van racen tot zelf games maken en alles wat er verder nog op de markt is voor gamesconsoles heeft zijn interesse. Nadeel is dat je die games vaak alleen of met een vriendje speelt en zeker in vakanties is een bordspel wel zo gezellig. Hij was dan ook erg blij toen sinterklaas het bordspel Monopoly Gamer uit Spanje voor hem had meegenomen. Zelf werd ik bij het zien van de onderdelen en de spelregels een beetje moedeloos (dat heb ik eigenlijk altijd wel met spelletjes), maar zoon-lief begon heel gestructureerd met het opzetten van het spel en het lezen van de regels. En eigenlijk is het niet zo ingewikkeld, zeker niet wanneer je een beetje thuis bent in de Super Mario games en weet wat bijvoorbeeld een Power-Up is

Je begint met het kiezen van een speelfiguur. Je kunt kiezen uit Mario (uiteraard) of Prinses Peach, maar ook uit Yoshi of Donkey Kong. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 8 en kan, net zoals de gewone monopoly, met 2,3 of 4 spelers gespeeld worden. In de praktijk merk ik dat mijn jongste dit spel vooral samen met zijn tweelingzus speelt, maar af en toe speel ik mee en krijg ik automatisch meer kennis over de elektronische Super Mario Games, leuk!

Aan de ene kant lijkt Monopoly Gamer qua opzet wel op Monopoly. Je loopt rondjes, verdient geld, krijgt opdrachten etc. Maar toch is het heel anders en zelf vind ik dat een voordeel. De klassieke Monopoly kan eindeloos duren en wanneer een iemand in het begin veel mazzel heeft, heeft diegene vaak als eerste de huizen en hotels staan en is het spelverloop redelijk voorspelbaar. Hier is dat anders en dat vind ik een stuk leuker. Het spel duurt ook niet zo lang, ook prettig!

Elk spelfiguur heeft eigen “powers”, eigenschappen die een extra voordeel zijn zoals dat je extra munten verdient wanneer je iets haalt. Je doel is om dingen te kopen waar een ander voor moet betalen wanneer hij / zij er op komt. Wanneer je van alles in dezelfde kleur hebt, moet de ander meer betalen. Wanneer je langs start komt, kun je een “Boss-fight” doen om punten te verdienen. Je wint wanneer je als laatste overblijft en de anderen zonder munten / punten zitten.

Kortom: superleuke variant op de klassieke Monopoly!

Monopoly Gamer bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share