Dubbel! Onder water [recensie]

Boeken met flapjes zijn bij ons vanaf het moment dat mijn zoontje rechtop kon zitten en gericht dingen kon vastpakken al een succes. Helaas zijn er ook heel wat van die flapjes gesneuveld, weer vastgeplakt en weer gesneuveld en zo verder. Het heeft ons er niet van weerhouden de boeken er telkens weer bij te pakken. Mijn peuter heeft inmiddels een iets langere spanningsboog, dus tegenwoordig lezen we ook graag een wat langer verhaal. Toch blijven ook de flapjesboeken hun aantrekkingskracht behouden. Gelukkig zijn de flapjes tegenwoordig wat veiliger voor zijn beheerste doch soms nog wat baldadige greep.

Het flapjesboek “Dubbel! onder water” is wel te beschouwen als een flapjesboek 2.0. Het is namelijk niet alleen leuk voor de hele kleintjes, maar ook voor peuters. Het is namelijk tegelijkertijd een soort memoryspel. Het doel is om per bladzijde de dubbelen achter de flapjes te zoeken. Daarnaast staan er ook nog opdrachten tussendoor om andere figuurtjes te vinden die tussen de vele illustraties verstopt zijn. 

Bij mijn onderzoekende peuter is dit boekje een grote hit.

Het bij elkaar zoeken is best een uitdaging omdat per pagina één bepaald dier achter de flapjes te vinden is. De figuurtjes lijken soms best op elkaar dus is het echt goed opletten.

Ook de “extra” opdrachten zijn erg leuk. Zoekboeken waren bij ons al langer favoriet dus het kon niet anders dan dat dit ook zou aanslaan. Het is iets makkelijker dan een echt zoekboek, omdat de figuren minder goed verstopt zitten, maar dat maakt het niet minder leuk. De illustraties zijn vrolijk doordat het geheel een beetje aandoet als een aquarel. Erg luchtig en vrolijk waardoor het spelelement in de boekjes de hoofdrol krijgt. Heel leuk voor onderzoekende en spelende peuters.

Dubbel! Onder water – Smriti Prasadam-Halls & Lorna Scobie
Hardcover, 12 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …