Zelf fruittaart met vers fruit maken [recept]

recept-fruittaart-copyright-trotse-moeders--fruitWanneer je iedere dag voldoende groenten en fruit wilt eten, is het ook leuk om er eens iets anders mee te doen. En ook wanneer je niet iedere dag fruit eet, is dit een heerlijk recept waarmee je indruk kunt maken op visite en wat kinderen ook lekker zullen vinden. En uiteraard kunnen de kinderen meehelpen met de voorbereidingen.

recept-fruittaart-copyright-trotse-moeders-1Nodig:
150 gr. zelfrijzend bakmeel voor koek en taart.
100 gr. harde boter
75 gr. witte suiker
snufje zout
beetje water
1/2 zakje vanillesuiker
1/2 zakje taartina
vers fruit (naar keuze)

recept-fruittaart-copyright-trotse-moeders-2Bereiding:
Meng het bakmeel, de boter,suiker,zout,water en de vanillesuiker door elkaar.

Kneed met de hand en voeg water toe zodat er een stevig deeg ontstaat. Doe dit in een bodembakvorm van 27 cm en 3 cm hoog. In de oven bakken, ongeveer 15 tot 20 minuten. Af laten koelen.

Maak het fruit naar keuze schoon en kleiner snijden. Daarmee de taartbodem beleggen.

Neem 125 ml water. Haal er 3 eetl. af en roer dat door het halve zakje taartina. Breng de rest van het water, met 2 eetl. suiker aan de kook.

Neem de pan van het vuur, mengen met het taartina mengsel en daarna even door laten koken. Bestrijk hiermee de belegde fruittaart.

Feesten maar!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share